x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A început procesul lui Cioacă. Fostul poliţist a solicitat instanţei revocarea arestării preventive

A început procesul lui Cioacă. Fostul poliţist a solicitat instanţei revocarea arestării preventive

04 Mar 2013   •   09:01
A început procesul lui Cioacă. Fostul poliţist a solicitat instanţei revocarea arestării preventive
UPDATE 14:00 - Poliţistul Cristian Cioacă, acuzat de uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu, rămâne în arest, în Penitenciarul Colibaşi, magistraţii Tribunalului Argeş respingând, luni, cererea de revocare a măsurii arestării preventive a lui Cioacă, formulată de către avocatul acestuia.

Potrivit judecătorilor argeşeni, solicitarea a fost judecată în şedinţă deschisă, iar după aproape două ore, timp în care decizia a rămas în pronuţare ,magistraţii au hotărât ca procesul să continue cu inculpatul în stare de arest preventiv.

UPDATE 10:45
- Cristian Cioacă a solicitat, astăzi, la Tribunalul Argeş, la primul termen în procesul în care este judecat pentru uciderea soţiei sale Elodia Ghinescu, revocarea măsurii arestării preventive.

Fostul poliţist a susţinut în faţa instanţei că menţinerea arestării preventive în cazul său ar reprezenta o încălcare a drepturilor sale constituţionale în condiţiile în care nu există probe concrete care să confirme acuzaţiile ce îi sunt aduse, anunţă Agerpres. Tribunalul Argeş a rămas în pronunţare pe cererea de revocare a măsurii arestării preventive. Următorul termen pe fond în procesul de omor a fost stabilit pentru data de 2 aprilie.

......................

Primul termen în dosarul în care fostul poliţist Cristian Cioacă a fost trimis în judecată pentru uciderea soţiei sale Elodia Ghinescu are loc astăzi, la Tribunalul Argeş. Şedinţa de judecată a început la ora 8:30. Emilia Ghinescu şi Robert Ghinescu, mama şi, respectiv, fratele Elodiei, s-au constituit părţi civile în proces.

Cristian Cioacă este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, unde a fost transferat în 30 ianuarie. Fostul poliţist a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă ÎCCJ pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi profanare de morminte, el fiind acuzat că şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în noaptea de 29/30 august 2007, pe fondul unor relaţii conflictuale preexistente legate de un iminent divorţ generat de presupusele relaţii extraconjugale ale soţilor, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuţiile au degenerat, context în care poliţistul Cristian Cioacă i-a aplicat soţiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia.

Ulterior, inculpatul a tranşat cadavrul victimei şi a transportat fragmentele într-un loc necunoscut. Anchetatorii mai susţin că în noaptea săvârşirii crimei, copilul minor al cuplului se afla în apartamentul în care locuiau cei doi soţi.

Cristian Cioacă se află în arest preventiv din 5 decembrie 2012.

×