x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incepe sterilizarea cainilor din Capitală

Incepe sterilizarea cainilor din Capitală

de Diana Scarlat    |    18 Ian 2012   •   09:49
Incepe sterilizarea cainilor din Capitală

Fundatia Vier Pfoten va incepe sterilizarea cainilor fara stapan din Bucuresti la 1 martie. Un prim contract a fost semnat ieri cu Primaria Sectorului 6, urmand, spun reprezentantii fundatiei, sa se semneze acelasi protocol cu Primaria Capitalei, cu Sectorul 3, apoi si cu celelalte primarii.

Campania se va desfasura in sectorul 6 in perioada 1 martie – 31 mai 2012, cu posibilitatea prelungirii contractului, si va consta in prinderea, sterilizarea, deparazitarea, vaccinarea antirabica, marcarea cu crotaliu si inregistrarea cainilor si a pisicilor fara stapan din Sectorul 6. Medicii veterinari ai fundatiei isi vor desfasura activitatea intr-un spatiu care va fi pus la dispozitie de Primaria Sector 6 si in clinicile mobile ale Fundatiei. Dupa perioada postoperatorie, animalele vor fi returnate in locul din care au fost luate.

Costurile sterilizarii, deparazitarii si vaccinarii vor fi supsortate integral de fundatia Vier Pfoten, iar primaria va pune la dispozitia fundatiei o clinica, al carei buget va fi votat pana la 31 ianuarie, angajandu-se, in acelasi timp, ca nu va omori animalele fara stapan. “Ne bucuram ca am fost solicitati sa intervenim in Capitala si ca primarul Sectorului 6 a inieles ca singura solutie de rezolvare a problemei este sterilizarea cainilor de pe strada. Cetatenii trebuie sa inteleaga faptul ca e nevoie sa-si asume responsabilitatea pentru rezolvarea acestei situatii. Cei care vor sa se implice ne pot ajuta, aducandu-ne caini sau pisici, insa numai daca aceste animale sunt fara stapan', explica Anca Tomescu, seful proiectului “Animale fara stapan' al Vier Pfoten. Proiectul sterilizarilor va fi dublat de o campanie de informare si constientizare a populatiei. Primarul Sectorului 6, Cristian Poteras, a anuntat ca va construi si un adapost pentru cainii fara stapan, cu o capacitate de cel putin 500 de locuri. El spune ca acest pas este foarte important pentru Bucuresti, insa lucrurile se vor rexzolva numai atunci cand toti primarii vor lua aceasta masura. Primaria a solicitat campania de sterilizare inca de la finele anului trecut.

×