x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inchisorile CIA - Romania ramane suspecta

Inchisorile CIA - Romania ramane suspecta

de Dana Piciu    |    10 Feb 2007   •   00:00

Romania nu a convins Europa ca serviciile secrete ale SUA nu au operat "in mod clandestin" si ca nu au existat centre de detentie pe teritoriul ei. Asta prevede raportul comisiei temporare privind presupusa folosire a unor tari europene de catre CIA pentru transportarea si detinerea ilegala de prizonieri, care va fi votat saptamana viitoare in plenul Parlamentului European.

In raport este prevazut ca tara noastra nu a adus nici o dovada concludenta care sa indeparteze acuzatiile privind functionarea pe teritoriul ei a unui centru secret de detentie". Parlamentul European va cere Consiliului Europei o ancheta independenta in acest sens si impunerea de sanctiuni statelor membre, "daca se constata incalcari ale Tratatului si ale drepturilor si libertatilor civile ale omului".

Romania si alte tari europene implicate in acest caz risca sanctiuni care pot merge pana la a-si pierde dreptul de vot in Consiliul Europei si ar fi pentru prima data cand s-ar intampla acest lucru, dupa cum a afirmat ieri europarlamentarul PNL Adina Valean.

×
Subiecte în articol: observator