x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incident aviatic pe Otopeni. Cursa Wizz Air către Valencia, anulată

Incident aviatic pe Otopeni. Cursa Wizz Air către Valencia, anulată

de Marina Constantinoiu    |    29 Noi 2008   •   00:00

Momente de panică, în această seară, la bordul unui avion al companiei Wizz Air, care decolase de pe aeroportul Băneasa, în direcţia Valencia (Spania). Cursa Bucureşti-Valencia a fost nevoită să aterizeze de urgenţă, la şase minute de la decolare, pe aeroportul internaţional Henry Coandă Otopeni, din cauza unei probleme tehnice.

Avionul avea la bord 140 de pasageri, între care şi un copil sub doi ani, relatează Mediafax. Cursa a fost în cele din urmă anulată, a declarat, pentru Mediafax, Iulia Goagă, de la departamentul de comunicare al companiei Wizz Air.

ŞASE MINUTE DE ZBOR. Purtătorul de cuvânt al Aeroportului "Henri Coandă" Otopeni, Valentin Iordache, a declarat că aeronava 753 a companiei Wizz Air, de tip Airbus 320, a decolat la ora 18:46 de pe Aeroportul "Aurle Vlaicu" Băneasa cu destinaţia Valencia, iar la şase minute de la decolare, pilotul a sesizat turnul de control, când se afla la 1.500 de metri altitudine, explicând că ar avea probleme tehnice, astfel că avionul a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Otopeni.

ÎN SIGURANŢĂ. Pasagerii au fost transferaţi în siguranţă, în zona de tranzit a Aeroportului Otopeni, fiind asistaţi de personalul aeroportului şi al companiei Wizz Air.

Directorul Aeroportului Băneasa, Ştefan Mladin, a declarat că avionul a lovit, la o altitudine de 1.000 de metri, un stol de păsări şi pilotul a cerut procedura de aterizare de urgenţă, pentru că a observat o vibraţie la unul dintre motoare, fiind dirijat spre cel mai apropiat aeroport, adică Otopeni, unde a aterizat în siguranţă.

TREI VARIANTE. Potrivit Iuliei Goagă, cei 140 de pasageri care trebuia să plece cu această aeronavă spre Valencia au fost anunţaţi că au trei variante, fie îşi primesc banii înapoi, fie se reprogramează la următoarele zboruri ale companiei Wizz Air spre Valencia, fie creditul rămâne în contul lor şi îl pot folosi la o altă cursă, când doresc.

Aceasta a precizat pasagerii care vor să fie reprogramaţi, vor fi distribuiţi în funcţie de locurile rămase libere la următoarele zboruri ale companiei Wizz Air spre Valencia.

×
Subiecte în articol: observator wizz wizz air