x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incidentul serii în Piaţa Universităţii. Filmul descinderii lui Ludovic Orban (VIDEO)

Incidentul serii în Piaţa Universităţii. Filmul descinderii lui Ludovic Orban (VIDEO)

de Cristian Ionescu    |    18 Ian 2012   •   00:05
Incidentul serii în Piaţa Universităţii. Filmul descinderii lui Ludovic Orban (VIDEO)

Ora 21:30. Oamenii scandau cu frenezie lozinci anti-guvernamentale si anti-prezidentiale, cand, apare, ca din pamant, Ludovic Orban. Nimeni n-a stiut de unde, cand a venit si ce vrea. Pur si simplu a rasarit ca o floarea soarelui intr-un camp de maci.

Manifestantii n-au stiut cum sa reactioneze pe moment. Unii l-au aplaudat, scandand "U-SE-LE, U-SE-LE!" iar altii se buluceau sa-l vada, mirati. Orban era tot numai un zambet si facea cu mana, ca sa-l vada toata lumea. Pana cand a fost huiduit de mai multi protestatari, care i-au strigat: "Orbane, pleaca de aici, ca dai de belea", si "Huooooo! PE-DE-LE si U-SE-LE, aceeasi Mi-ze-ri-e!" Asta a fost tot. Un singur individ a trebuit sa strige, o singura data, si Piata Universitatii a luat foc.

Previzibil, atmosfera s-a deteriorat rapid, la fel si zambetul fostului ministru al Transporturilor, Ludovic Orban. In scurt timp, paznicii domniei sale au cedat atacului multimii, care parca intentiona sa-l striveasca in stransoarea sa. Astfel, domnul Orban a fost atacat unde era mai vulnerabil, la picioare. Fiind imposibil sa fie atins prin oceanul de camere de filmat si a zidului de jurnalisti din jurul domniei sale, Orban a fost scuipat, apostrofat verbal, impins si calcat pe pantofii, fara indoiala, scumpi. Vrand sa raspunda la intrebarile jurnalistilor, domnul Orban a incercat de cateva ori sa opreasca in loc iuresul manifestantilor care-l impingeau spre gura de metrou si sa initieze un dialog.

Reusind de cateva ori. Intr-unul dintre aceste momente, domnia sa a fost intrebat daca stie de ce urla gloata la el sa plece, cand de-abia a venit. Nu s-a inteles raspunsul domniei sale, insa un coleg inimos, de partid, al domnului Orban a lamurit misterul:"-Basescu! Basescu i-a pus ca sa-l injure! Securistii astia imputiti!" Acelasi coleg de partid, cu parul valvoi, incerca sa-l ventileze pe domnul Orban, cateva minute mai tarziu, urland "Lasati-l sa respire, mai, oameni buni! Lasati-l sa respire!". Intrebat fiind "De ce n-a venit si Crin Antonescu?", Orban a raspuns ca: "Va veni si dansul".

Intr-un final, domnul Orban a cerut ajutorul jandarmilor, care i-au asigurat o deplasare sigura catre adapost, hotelul Banat.

Coincidenta sau nu, cu o ora in urma iesea dintr-o duba a jandarmilor, parcata la Intercontinental, un grup de civili, care s-a indreptat agale spre manifestanti, pierzandu-se in multime.

Citeste si A cincea zi de proteste in Bucuresti. Ludovic Orban, huiduit in Piata Universitatii

×