x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incompetență? Ploaia dezumflă cortul de triaj din curtea Spitalului de Copii din Cluj

Incompetență? Ploaia dezumflă cortul de triaj din curtea Spitalului de Copii din Cluj

22 Mar 2020   •   13:53
Incompetență? Ploaia dezumflă cortul de triaj din curtea Spitalului de Copii din Cluj

Un cort gonflabil de triaj amplasat în curtea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca s-a dezumflat parțial în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, în urma unei ploi torențiale. În cort nu se afla nicio persoană, iar aparatura medicală nu a fost degradată.

Potrivit unei postări scrise duminică pe pagina de Facebook a deputatului USR Emanuel Ungureanu, responsabili de această situație ar fi managerul spitalului și directorul medical.

„Cortul plasat în curtea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca s-a prăbușit și fisurat aseară (sâmbătă seara-n.r.) după prima ploaie! Organizarea acestui cort a fost de la bun început o mizerie extraordinară. Responsabilii de acest haos și nesimțire față de personal și pacienți au două nume, Cornel Aldea, un manager politruc și un pediatru mediocru și dr Călin Lazăr, fostul director medical, care are ca scop în viață să ascundă orice problemă din spital sub preș până ies de acolo gândacii cunoscuți de toți bolnavii din Pediatrie 1”, se arată în postare.

Deputatul susține că personalul medical de la Spitalul de Copii se plânge de condițiile improprii de muncă, de lipsa de echipamente și, de sâmbătă seara, de apa care a pătruns prin cort și care nu poate fi oprită cu suluri de hârtie.

„Lazăr a promis că se va aduce folie pe cort cândva și tot cândva se va introduce în cort un sistem de ventilație pentru ca la un moment dat aerul să devină respirabil”, a mai arătat deputatul.

Surse medicale au declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că a fost vorba despre un cort gonflabil care se amplasează de urgență, în termen de 10-15 minute.

„După 5-6 ore a început să scadă presiunea aerului, s-a dezumflat parțial în timpul nopții în urma ploii torențiale, a acumulării de apă deasupra și a diferenței de temperatură între zi și noapte. Cortul este dotat cu o pompă electrică cu care s-a intervenit și s-a remediat la loc. Nu au fost persoane înăuntru, iar aparatura medicală nu a fost degradată”, au spus sursele citate.

(sursa: Mediafax)

×