x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incredibilele peripeţii juridice ale unui român executat silit de avocaţii care i-au pierdut 38 de procese.

Incredibilele peripeţii juridice ale unui român executat silit de avocaţii care i-au pierdut 38 de procese.

de Alexandru Boariu    |    22 Iun 2011   •   21:00
Incredibilele peripeţii juridice ale unui român executat silit de avocaţii care i-au pierdut 38 de procese.

Urmasul Bratienilor, Ion I. Bratianu, revenit in Romania, de la Paris, in anul 1990, cand a si candidat (fara succes) la Primaria Capitalei, avand ca semn electoral "Cartoful', trece printr-o perioada nefasta, din punct de vedere financiar. Venerabilul liberal, nepot al generalului Constantin Bratianu, este hartuit de Casa de Avocatura Sfaraiala si Asociatii, care i-a intentat zeci de procese, pentru executarea silita a unor contracte de asistenta juridica si i-a blocat toate conturile bancare. De notat ca, din cele 38 de procese, avand ca "obiectiv' revendicarea unor proprietati pentru care Bratianu a incheiat contracte de asistenta juridica cu "Sfaraiala si Asociatii', avocatii nu i-au castigat nici unul.

"Impreuna cu executorii judecatoresti Culea si Dumitrache, cu care au manarit si Hotelul Astoria din Bucuresti, avocatii lui Sfaraiala m-au executat, ilegal, cu suma de 455.106 RON, desi exista o hotarare definitiva si irevocabila, din care rezulta ca nu am nici o creanta certa, lichida si exigibila fata de ei' - declara Ion I. Bratianu. El se plange ca avocatii si executorii judecatoresti il hartuiesc in continuare, incercand sa-l scalpeze de bani.

"Un numar de 26 de instante judecatoresti le-au respins cererile de executare silita si plangerile penale. Totusi, dupa ce au ticluit alte doua contracte de asistenta juridica, ambele false, folosind semnatura mea prin autocopiere, au obtinut, de la un asa-zis <>, format tocmai din cei trei avocati carora le-am facut plangere penala pentru ca au falsificat contractele de consultanta, condamnarea mea la plata a 100.000 de euro, plus TVA. Mai mult, la data de 8 iunie 2011, am primit de la executorul Dorina Gont un comunicat pentru poprire bancara, in suma de 253.000 de euro, plus 27.947,26 lei, in legatura cu un contract din 2004, pentru care am mai fost executat odata, de Biroul Executorului Judacatoresc Bogdan Dumitrache'- spune cu naduf Ion I. Bratianu.

Reprezentantii casei de avocatura Sfaraiala si Asociatii au refuzat sa comenteze despre litigiul cu Ion I. Bratianu, precizand ca relatiile contractuale cu acesta sunt confidentiale.

Sufocat de avocati si executori judecatoresti, el a formulat plangere penala impotriva tuturor acestora, dosarul aflandu-se in lucru la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. Printre persoanele carora Ion I. Bratianu le-a facut plangere penala se numara avocata Ioana Sfaraiala, acuzata de fals, uz de fals si inselaciune, arbitrul unic ad-hoc Ina Moscalu, acuzata de complicitate si de nerespectarea hotararilor definitive ale Tribunalului Bucuresti, precum si executorii judecatoresti Dorina Gont si Bogdan Dumitrache, pentru abuz in serviciu.

×