x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator India va implementa identificarea electronică a vacilor fără stăpân

India va implementa identificarea electronică a vacilor fără stăpân

01 Feb 2019   •   21:35
India va implementa identificarea electronică a vacilor fără stăpân
Sursa foto: Peter Kirillov/Getty Images/Hemera

Vacile fără stăpân din cel mai populat stat indian ar trebui monitorizate prin sisteme de identificare electronică, a anunţat guvernul local nevoit să găsească o soluţie contra numărului din ce în ce mai mare de bovine care hoinăresc pe străzi şi provoacă incidente, relatează The Independent.

Uttar Pradesh, condus de partidul naţionalist hindus BJP şi având drept lider un călugăr, se numără printre statele care au interzis omorârea vacilor - animal sacru în hinduism.

Prin urmare, statul se confruntă cu problema vacilor vârstnice care nu mai dau lapte şi sunt abandonate de fermierii care nu îşi mai permit să le hrănească.

În urma sesizărilor repetate care reclamă prezenţa vacilor fără stăpân ce hoinăresc pe străzi în mediul rural şi produc pagube recoltelor, guvernul a fost nevoit să caute soluţii.

Potrivit Indian Express, doar în ziua de luni, patru fermieri au decedat în urma unor incidente distincte produse pe teritoriul acestui stat în timp ce încercau să îşi protejeze bunurile în faţa taurilor fără stăpân.

În cadrul unui ordin de 23 de pagini emis de departamentul pentru gestionarea animalelor din Uttar Pradesh se recomandă autorităţilor districtuale să înceapă monitorizarea cirezilor de vite şi să utilizeze tehnologia de identificare prin radiofrecvenţă (RFID) pentru a urmări deplasarea acestora.

De asemenea, documentul menţionează necesitatea suplimentării adăposturilor pentru vite amenajate pe proprietăţile guvernamentale şi a creării în cadrul acestora a unor zone în care fermierii pot lăsa reziduurile agricole pe post de nutreţ.

În plus, documentul recomandă înăsprirea sancţiunilor aplicate fermierilor care îşi abandonează vacile.

Deşi consumul cărnii de vită este tolerat în unele state din India, omorârea acestor animale este criticată de hinduşi, care reprezintă circa 85% din populaţie.

Conform site-ului specializat în jurnalism de investigaţie India Spend, Uttar Pradesh este statul indian în care au avut loc cele mai multe incidente violente provocate de conflicte iscate de prezenţa vacilor.
AGERPRES

×