x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Indolenta - Primaria poate pierde baza RADET

Indolenta - Primaria poate pierde baza RADET

de Monica C. Andrei    |    08 Mar 2006   •   00:00
Indolenta - Primaria poate pierde baza RADET

Baza de agrement a RADET risca sa fie pierduta de Primaria Capitalei din cauza lipsei de reactie a juristilor institutiei. Baza, situata pe Calea Floreasca, o zona foarte bine cotata, a fost revendicata si castigata in prima faza de presupusii proprietari.

Aproape 39.000 de metri patrati, aceasta este suprafata pe care se intinde Baza Sportiva a regiei de termoficare Bucuresti. Situata pe Calea Floreasca la numarul 240, locatia a fost ravnita de foarte multi, mai ales ca metrul patrat in zona se ridica acum la aproximativ 1.000 de euro. De aici probabil ca a aparut si dorinta unora de a privatiza peste noapte RADET, chiar daca situatia juridica a patrimoniului nu este clarificata. De multe ori, in astfel de situatii, haosul ajuta. Totul a inceput in anul 2002 cand prin Hotararea 207/17.10, consilierii generali au trecut baza in administrarea Primariei Sectorului 2. La un an insa a fost revendicata.

FARA APEL. Prin sentinta civila nr. 99/30.01.2004 instanta a admis actiunea reclamatilor si a dispus catre acestia terenul in cauza. Pentru ca Municipalitatea nu a facut apel, sentinta a ramas definitiva. Varianta lui Adrian Iordache, seful Departamentului Juridic din cadrul Primariei Capitalei a fost ieri alta. El ne-a declarat ca a facut actiune pentru revendicarea bazei sportive, dar ca se pare ca actul care atesta ca terenul s-a aflat in administrarea statului nu mai exista.

"Cei care au revendicat au si castigat in prima faza. Procesul este la Tribunalul Bucuresti, avem termen parca pe 29 martie. Pana atunci incerc sa fac rost de la Arhivele Statului de titlul de proprietate care sa ateste ca terenul a fost al statului", a spus Iordache.

SUSPICIUNI. De ce situatia juridica a terenului pe care se afla Baza de agrement a RADET nu a fost clarificata pana acum ramane un mister. De asemenea, ciudata este si atitudinea juristilor de la Primaria Capitalei. Gurile rele spun ca cei din urma ar fi implicati in aceasta afacere. Interesant este ca potrivit evidentelor cadastrale la nivelul anului 1986, baza figura in administrarea Intreprinderii Canal-Apa Bucuresti. Astfel, terenul facea parte din domeniul public de interes local, avand regimul juridic reglementat de Legea 213/1998.

×
Subiecte în articol: observator baza