x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Infiat la 30 de ani

Infiat la 30 de ani

10 Feb 2004   •   00:00

Mircea Nutu a fost infiat in 1994 de o familie de germani. Acum, nemtii cer anularea adoptiei din cauza ca "odrasla" are pretentii asupra averi

In plin scandal al adoptiilor internationale legate de infierea de catre cetateni straini a unor copii din Romania, magistratii Sectiei a V-a Civile a Tribunalului Bucuresti s-au confruntat ieri cu o situatie deosebita: au avut pe masa un dosar prin care o familie de cetateni romani de etnie germana cer anularea unei adoptii decise pe baza unei sentinte pronuntate la o judecatorie din Germania.

Pe cine nu lasi sa moara...
Sotii Karl si Elena Schneider sunt reclamantii care au cerut ieri justitiei romane anularea actului prin care, in 1994, l-au infiat pe Mircea Nutu. In acea perioada, ei erau stabiliti in Germania, iar decizia de adoptie a fost confirmata pe baza unei sentinte pronunt ate de o judecatorie locala. Interesant este ca atunci cand au avut in fata aceasta cerere de adoptie, magistratilor germani nu li s-a parut ciudat ca "micutul" infiat depasise de mult varsta de 30 de ani. Avocatul familiei Schneider ne-a relatat ca in 1994 clientii sai au fost de acord cu aceasta adoptie, doar pentru a-l ajuta pe tanar sa obtina cetatenia germana.

... Nu te lasa sa traiesti
Ulterior s-a dovedit ca acest subterfugiu nu l-a ajutat cu nimic pe cel adoptat care, cu toate ca devenise fiul unei familii de etnie germana, nu a primit cetatenia acelui stat. Ulterior, sotii Schneider s-au intors in Romania, impreuna cu ei intorcandu-se si Mircea Nutu. Avocatul reclamantilor ne-a relatat ca in anii care au urmat, profitand de calitatea de "adoptat" dobandita in Germania, "fiul" lui Karl si al Elenei Schneider a inceput sa ridice pretentii asupra averii pe care parintii sai adoptivi o detin in Romania. Magistratii Sectiei a V-a a Tribunalului Bucuresti au decis reluarea acestei cauze la data de 19 mai. (VASILE SURCEL)

×
Subiecte în articol: observator