x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    05 Dec 2007   •   00:00
COZMA, ACCEPTAT. Miron Cozma poate tranzita Valea Jiului măine, Poliţia municipiului Petroşani aprobănd ieri cererea acestuia. Fostul lider al minerilor a solicitat avizul de tranzit prin Petroşani pentru a ajunge la mormăntul părinţilor săi din cimitirul din Petrila. Conform Poliţiei, fostul Luceafăr al huilei are voie să rămănă in zonă doar pănă la sfărşitul zilei. (Gabriela Mladin)


VERNISAJ. Iubitorii de icoane sunt aşteptaţi azi, la ora 12:00, la vernisarea Expoziţiei-concurs "Icoana din sufletul copilului", care se deschide la Palatul Patriarhal, după colindele căntate lăngă bradul din Palat. Premiile concursului se vor decerna la 17 decembrie.


TRIBUNALUL ANIMALELOR. Plenul Senatului a adoptat ieri un proiect de lege privind protecţia animalelor, care ii pedepseşte pe cei care "aplică rele tratamente şi cruzimi faţă de animale" cu amenzi de pănă la 15.000 de lei şi inchisoare intre o lună şi un an. Potrivit proiectului, iniţiat de conservatorul Marius Marinescu, "deţinătorii de animale sunt obligaţi să aibă un comportament lipsit de brutalitate faţă de acestea, să nu le abandoneze sau izgonească". (D.P.)


ACCIDENTE UŞOARE. Şoferii implicaţi in accidente uşoare in Bucureşti vor pierde mai puţin timp la cozi. Cristian David, ministrul de Interne, a cerut ieri dublarea numărului de agenţi care lucrează la birourile de accidente uşoare din Capitală. Măsura se va aplica temporar pănă la sfărşitul anului, in intervalul orar 14:00-23:00. David a cerut şi reducerea timpului de constatare a accidentelor auto.


UNIFICARE. Prezent in zona Galaţi-Brăila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, Laszlo Borbely, a cerut autorităţilor celor două municipii să treacă peste dispute şi orgolii şi să bată palma pentru a dezvolta zona metropolitană dintre cele două oraşe. (Daniel Mihalaşcu)


ACUZE. Un medic ginecolog de la Spitalul Clinic din Tărgu-Mureş este cercetat de poliţişti pentru vătămare corporală gravă după ce o femeie din Sfăntu Gheorghe a depus o plăngere penală impotriva sa, in care il acuză că i-a lăsat in abdomen un tampon din cauza căruia s-a infectat şi a rămas fără uter.


FUGA LUI OMAR. Instanţa supremă a judecat ieri recursul procurorilor impotriva nearestării armatorului navei cu care ar fi fugit din ţară Omar Hayssam. Tartoussi a cerut să nu fie incarcerat, deoarece nu intenţionează să plece din Romănia. Potrivit armatorului, autorităţile l-ar fi "presat" să-şi recupereze paşaportul, dar el a refuzat să-şi ridice actul de indentitate pănă la finalizarea procesului. (M.P)


CORUPŢIE IN FOTBAL. Patronul echipei de fotbal Jiul Petroşani, Alin Şimota şi vicepreşedintele Poli Timişoara, Emil Roşianu, au fost audiaţi ieri de procurorii anticorupţie. Roşianu nu a comentat prezenţa sa la DNA, in schimb, Şimota a declarat că i s-a adus la cunoştinţă că i-au fost interceptate telefoanele, ca şi celorlalţi preşedinţi de cluburi. (M.P.)
Â

Medici suspendaţi. Doi din cei trei medici de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti au fost găsiţi vinovaţi de venirea pe lume a unui copil strangulat de cordonul ombilical. Comisia de disciplină a Colegiului Medicilor Bucureşti a dispus suspendarea dreptului de liberă practică timp de şase luni medicului Cristian Rădoi şi pentru un an medicului Mirela Moarcăş. Medicului Alexandru Badiu nu i s-a găsit nici o vină, fiind in concediu legal de odihnă. Deciziile finale in acest caz aparţin comisiei superioare de dispciplină a Colegiului Medicilor.

Â

×
Subiecte în articol: observator