x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    07 Dec 2007   •   00:00
ANCHETÃ... - Deputat, călăuză pentru fugari
Parchetul instanţei supreme a inceput urmărirea penală faţă de deputatul PRM Aurel Ioan Rus, pentru că ar fi incercat să ajute o persoană care avea interdicţia de a părăsi ţara să iasă din Romănia. Potrivit anchetatorilor, tentativa de trecere frauduloasă a frontierei cu sprijinul parlamentarului s-a petrecut in luna mai 2004, dar a fost depistată de poliţişti, deoarece "fugarul" a prezentat un paşaport falsificat. In acelaşi caz a fost invinuit şi fiul deputatului, alături de alte două persoane. (Miruna Pasă)


DAN IOSIF - Somn de veci la Cimitirul Eroilor
Fostul deputat PSD Dan Iosif va fi inmormăntat măine, la ora 13:00, la Cimitirul Eroilor Revoluţiei. Ceremonia religioasă in memoria deputatului va fi oficiată, la ora 11:00, la Parlament, in holul mare al Senatului, unde este depus trupul neinsufleţit al acestuia. Printre cei veniţi ieri la catafalc s-au numărat lideri ai PSD, in frunte cu Mircea Geoană, precum şi numeroşi deputaţi şi senatori, dar şi revoluţionari. Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, şi-a luat şi el adio de la "cel care va rămăne o figură luminoasă a Revoluţiei romăne". (C.V.)


PETRILA - Cozma a ajuns in Valea Jiului
Fostul lider al minerilor Miron Cozma, eliberat din penitenciar la sfărşitul săptămănii trecute, după ce a executat zece ani de detenţie, a ajuns ieri, puţin după ora 12:00, la Petrila, unde a mers la mormăntul părinţilor săi. Cozma, care nu e escortat de poliţie, a respectat condiţiile impuse de poliţişti, de a tranzita municipiul Petroşani in intervalul orar 12:00-13:00. Cozma a făcut şi un popas in Petrila, la casa părintească, din colonia Brătianu, unde s-a intălnit cu o parte din rudele sale. (Gabriela Mladin)


FUGA LUI OMAR - Tartousi rămăne in libertate
Armatorul navei cu care ar fi fugit din ţară Omar Hayssam va fi judecat in stare de libertate pentru ajutarea sirianului acuzat de terorism. Instanţa supremă a respins ieri recursul procurorilor impotriva nearestării lui Mustafa Tartousi şi a stabilit definitiv că nu există motive pentru incarcerare. Tartousi a susţinut constant că nu are nici o intenţie de a părăsi Romănia şi că a refuzat să-şi ridice paşaportul de la poliţie pănă la rezolvarea problemelor sale judiciare. (M.P.)


SECTORUL 2 - Bălcescu, in Parcul Izvorul Rece
Preşedintele Traian Băsescu, Prea Fericitul Părinte Daniel, preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, Ion Iliescu şi alte personalităţi au participat ieri la dezvelirea statuii lui Nicolae Bălcescu, amplasată in Parcul Izvorul Rece. Potrivit primarului Sectorului 2, Neculai Onţanu, locul a fost ales pentru a intregi o succesiune a statuilor pe axa de est-vest a Bucureştiului: Kogălniceanu, C.A. Rosetti, Mihai Viteazu, Gheorghe Lazăr, Spiru Haret şi I.H. Rădulescu. (M.A.C.)

×
Subiecte în articol: observator