x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

06 Iul 2008   •   00:00

6 iulie 2008:Un tribunal turc a plasat în detenţie provizorie patru persoane, printre care un om de afaceri şi un colonel în rezervă, în cadrul unei anchete privind o presupusă tentativă de lovitură de stat

TURCIA: Tentativă lovitură de stat
Un tribunal turc a plasat în detenţie provizorie patru persoane, printre care un om de afaceri şi un colonel în rezervă, în cadrul unei anchete privind o presupusă tentativă de lovitură de stat, potrivit Mediafax. Cei patru inculpaţi au fost arestaţi şi plasaţi în arest marţi, în aceeaşi zi cu alte 17 persoane bănuite de legături cu “organizaţia teroristă Ergenekon”. Obiectivul acestui grup era de a înlătura de la putere Guvernul.

 
HARGHITA:”1.000 de Fete Secuience”
Aproximativ o mie de persoane au urcat sîmbătă şaua dintre Şumuleul Mic şi Şumuleul Mare, pentru a lua parte la tradiţionalul Festival al celor o mie de Fete Secuience, sărbătoarea anuală a portului popular şi a obiceiurilor specifice zonei Harghitei, relatează Mediafax. 19 ansambluri de dansatori amatori şi profesionişti din Harghita, Covasna şi Mureş au fost invitate la festival.

 
GERMANIA: Adolf Hitler a fost decapitat
Un berlinez în vîrstă de 41 de ani a smuls sîmbătă capul statuii din ceară care îl înfăţisa pe Adolf Hitler, la deschiderea muzeului Madame Tussauds din Berlin, relatează Mediafax. Expusă în spatele unei mese, pentru a împiedica vizitatorii să se fotografieze alături de ea sau să o avarieze, statuia a suscitat o vie polemică în Germania. Specialiştii muzeului au explicat că au vrut să îl reprezinte pe Hitler ca pe un “un om distrus”, într-o reconstituire a buncărului unde acesta şi-a petrecut ultimele zile înainte de a se sinucide la 30 aprilie 1945.

 
AJUTOR:Consilier de la Sarko pentru bulgari
Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, îl va trimite pe unul dintre consilierii săi pentru a asista eforturile de consolidare a Agenţiei bulgare de Securitate Naţională, potrivit Mediafax. Sprijinul acordat de Franţa autorităţii bulgare, înfiinţată în decembrie 2007 şi direct subordonată premierului, are loc la doar două săptămîni după o vizită efectuată de premierul Serghei Stanişev în Statele Unite, unde a mulţumit autorităţilor americane pentru ajutorul acordat pentru înfiinţarea acestei instituţii.

 
PREMIUL DE AZI:Peste 1,6 milioane de euro, la tragerea loto
Fondul de cîştiguri de la prima din seria tragerilor speciale Loto 6/49 ale verii, care va avea loc azi, este estimat la peste 1,6 milioane de euro, informează Loteria Română. În prezent, la categoria I se înregistrează un report în valoare de peste 4,6 milioane de lei. Fondul de cîştiguri urmează a fi suplimentat cu 500.000 de lei. Tragerile speciale se vor desfăşura pe toată durata lunii iulie şi vor beneficia de suplimentări importante ale fondului de cîştiguri al categoriei I.

 
SUA: Bush, huiduit de Ziua Independenţei
Preşedintele american, George W. Bush, a fost huiduit în timpul unei ceremonii dedicate Zilei Independenţei SUA, la care participa în statul Virginia. El susţinea un discurs înainte de depunerea jurămîntului mai multor imigranţi deveniţi cetăţeni americani. Huiduielile l-au enervat pe preşedinte, care s-a şi încurcat cu privire la cîte suflete numără populaţia Americii. În loc de 300 de milioane, el a spus “300 de oameni”.

×
Subiecte în articol: observator