x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

16 Iul 2008   •   00:00

DNA. Fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Ana Holding, Giulio Giusepe Roza, s-a prezentat ieri la DNA pentru a lua la cunoştinţă de noile învinuiri în dosarul Loteria II, în care procurorii au extins cercetările pentru infracţiuni la legea pieţelor de capital. (V.F.)



DNA. Fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Ana Holding, Giulio Giusepe Roza, s-a prezentat ieri la DNA pentru a lua la cunoştinţă de noile învinuiri în dosarul Loteria II, în care procurorii au extins cercetările pentru infracţiuni la legea pieţelor de capital. (V.F.)

MEDICI JUDECAŢI. Doi medici de la Spitalul Municipal "Episcop Nicolae Popov" din Beiuş, respectiv anestezistul Vladimir Topală şi ginecologul Radu Scridon, au fost trimişi în judecată pentru ucidere din culpă, fiind consideraţi responsabili pentru faptul că o femeie în vîrstă de 27 de ani a murit la naştere. Procurorii au stabilit că la 17 noiembrie 2006 au efectuat o operaţie de cezariană fără să-i fi făcut pacientei minimele investigaţii medicale şi fără să asigure minimele dotări în sala de naşteri. La vremea respectivă, cei doi medici au fost anchetaţi de Colegiul Medicilor, fiind găsiţi nevinovaţi. În prezent, ei profesează la spitalul din Beiuş.

COMPENSATE. Noua listă de medicamente compensate – intrată în vigoare la 15 iulie – cuprinde 2.106 medicamente, dintre care unele de ultimă generaţie pentru insuficienţă cardiacă cronică, hepatite cronice, ciroză hepatică şi afecţiuni oncologice. Medicamentele din lista C, primite gratuit de bolnavi, se vor ieftini cu 1%-14%. "Bolnavii nu vor simţi nici o diferenţă, diferenţa de preţ pentru aceste produse va fi utilizată tot pentru bolnavi", a spus ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu (foto).

MARTORUL BARTOŞ. Fostul ministru al Sănătăţii din guvernarea PSD, Daniela Bartoş, a fost acceptat ca martor în procesul în care medicul Şerban Brădişteanu este judecat pentru infracţiuni de corupţie în legătură cu o licitaţie de achiziţionare de aparatură medicală destinată spitalelor-penitenciar.

EXPLOZIE. O instalaţie dezafectată a secţiei Nitroexplozive a Combinatului chimic de la Nitramonia Făgăraş a explodat ieri după-amiază, după toate probabilităţile făcînd două victime, muncitori care erau de serviciu pe platformă şi care sînt de negăsit. Un alt muncitor a fost transportat de urgenţă la spital cu arsuri grave. Combinatul a fost în repetate rînduri în pericol de explozie, din cauza depozitului de nitroglicerină, aflat în imediata vecinătate a tancului de amoniac. Mai multe pe www.jurnalul.ro. (L.M.)

DN 22 C. Circulaţia rutieră DN 22 C, Constanţa – Cernavodă, care precede Autostrada Soarelui, va fi oprită trei nopţi la rînd din cauza unor lucrări de reabilitare a căii ferate, pe magistrala Bucureşti – Constanţa, care sînt executate în zona podului de la Cernavodă. Turiştii care vin sau pleacă de la mare pot utiliza următoarea variantă alternativă: DN 2A Constanţa – Hîrşova – Giurgeni – Ţăndărei – Slobozia – Urziceni şi, în continuare, DN 2 Urziceni – Bucureşti.
BistriŢa. Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC) va aloca 550.000 de lei pentru refacerea Bisericii Evanghelice din Bistriţa, al cărei turn a fost grav afectat de incendiul de la 11 iunie, a declarat ieri într-o conferinţă de presă Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii. Ministrul a spus că suma amintită este necesară pentru proiectare, în timp ce restaurarea va costa în jur de 900.000 lei.

SIBIU. În semn de protest faţă de Consiliul Local Sibiu, care a dispus prelungirea programului de distracţie în zona istorică, dincolo de ora legală, proprietarii mai multor imobile au găsit un mod inedit de protest. Pe geamurile aflate la stradă au lipit afişe cu sloganul "VREM LINIŞTE!", linişte de care nu mai au parte din anul 2003, de cînd au început lucrările pentru Capitala Culturală Europeană. Primul protest de acest gen a fost marcat în vara anului 2007, cînd locatarii caselor din zona istorică s-au declarat nemulţumiţi de şirul nesfîrşit de petarde explodate în miez de noapte. (Dan Tomozei)

SCUMPIRE. Compania Rompetrol a majorat ieri preţul tuturor carburanţilor cu trei bani pe litru. Benzina Premium Euro 4 a ajuns 4,28 lei pe litru, iar sortimentele Efix 95 şi Euro Super 98 fără plumb au ajuns 4,24 lei, respectiv 4,87 lei pe litru. Motorinele Efix Euro 4 şi Super Euro 5 costă acum 4,61 de lei, respectiv 4,9 lei pe litru. Săptămîna trecută, compania a scumpit benzina cu şase bani pe litru şi motorina cu patru bani pe litru. (D.I.)

CAZUL ELODIA. Poliţiştii şi jandarmii au reînceput ieri căutările avocatei braşovene Elodia Ghinescu, pe Valea Rîşnoavei, în zona Poienii Cristianului, unde s-a filmat "Cold Mountain". Conform  comisarului- şef Liviu Naghi, reluarea căutărilor în aceste zone are la bază indicii recente. (L.M.)

ELEVĂ ARESTATĂ. O instanţă a Curţii de Apel Cluj a decis ieri arestarea elevei de la Liceul particular "Gheorghe Pop de Băseşti" din Ulmeni, judeţul Maramureş, Ileana Botici, implicată în fraudarea Bacalaureatului, şi a respins solicitarea directoarei liceului, Meda Leordean, de a fi cercetată în stare de libertate. Curtea de Apel Cluj a decis ca eleva în vîrstă de 36 de ani, acuzată de complicitate la trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, să fie arestată pentru 29 de zile, aşa cum s-a hotărît şi în cazul directoarei, în urma unei decizii de joi, 10 iulie, a Tribunalului Cluj.

DECIZII MIRA. Ministrul de Interne, Cristian David, a avut ieri o discuţie cu şefii Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", fiind interesat de organizarea examenului de admitere. În opinia ministrului, acesta trebuie să fie transparent, pentru ca părinţii să poată urmări desfăşurarea probei sportive. Concret, ministrul a solicitat amenajarea unor tribune pe stadionul aflat în incinta Academiei pentru ca părinţii să poată participa la derularea probei. (M.R.)

×
Subiecte în articol: observator