x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

17 Iul 2008   •   00:00

17 iulie 2008:Un membru al grupării Sile Pietroi, Teodor Achim, consilier local în comuna Pantelimon, a fost pus ieri în libertate printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti

ELIBERARE, CAZ PIETROI. Un membru al grupării Sile Pietroi, Teodor Achim, consilier local în comuna Pantelimon, a fost pus ieri în libertate printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti. Magistraţii i-au admis acuzatului cererea de eliberare provizorie sub control judiciar, dar i-au interzis să se apropie de partea vătămată. Tribunalul Bucureşti îi respinsese în primă instanţă solicitarea.

 
HEROINĂ CAPTURATĂ. Un număr de 82 de pachete de heroină, în greutate de 60 de kilograme şi cu o valoare de piaţă de 900.000 de euro, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră de la Vama Nădlac într-un tir care se  îndrepta spre Ungaria. Şoferul, cetăţeanul turc Erkan Sarac, a fost reţinut ieri pentru 24 de ore de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism.

 
ROVINIETE. Eltronis va livra azi Companiei Naţionale de Autostrăzi prima tranşă de 200.000 de roviniete matcă-cupon cu valabilitate de o zi, o săptămînă şi o lună, care vor fi distribuite tuturor furnizorilor, mai puţin Poşta Română. Rovinietele ecuson comercializate în prezent vor fi retrase, urmînd să fie comercializate în continuare numai de Poşta Română şi vor avea statut de roviniete cu valabilitate de 12 luni. Eltronis va livra pînă la 3 august două milioane de roviniete, cu valabilitate de 1, 7, 30 de zile şi 12 luni. (Elena Stan)

 
RESTRICŢII-AZUGA. În perioada 16 iulie-1 septembrie, circulaţia pe DN1 în dreptul localităţii Azuga se va desfăşura pe o singură bandă în ambele sensuri. Măsura a fost luată din cauza lucrărilor de reparaţii la podul peste Rîul Prahova. În aceste condiţii, şoferii care vor trece prin zonă trebuie să se înarmeze cu multă răbdare, mai ales în week-end, cînd şoseaua este foarte aglomerată. (Elena Stan)

 
ORADEA. Aproximativ 160.000 de orădeni, adică mai bine de jumătate din populaţia oraşului, sînt afectaţi de o grevă spontană declanşată de angajaţii unei societăţi de salubritate, care au refuzat să ridice gunoiul menajer în ultimele două zile, nemulţumiţi de salariile pe care le primesc. Muncitorii au explicat că motivul protestului este faptul că salariile sînt prea mici pentru munca prestată, în condiţiile în care uneori lucrează şi peste opt ore pe zi.

DN1. În această noapte, între orele 24:00 şi 04:00 , circulaţia vehiculelor rutiere va fi închisă pe DN1 în zona intersecţiilor cu Strada Jandarmeriei şi Strada Neculai Stamatin şi rampa Otopeni a pasajului denivelat peste calea ferată şi linia de centură. Restricţia a fost impusă în vederea montării tablierului metalic al pasajului pietonal. Conducătorii auto sînt rugaţi să respecte restricţiile de circulaţie instituite, semnalizarea rutieră temporară şi indicaţiile personalului de ordine.

 
INUNDAŢII. Mai multe gospodării din cîteva cartiere ale municipiului Buzău, dar şi din oraşul argeşean Ştefăneşti au fost inundate ieri la prînz în urma unei ploi torenţiale. Pompierii buzoieni şi argeşeni acţionau pentru evacuarea apei din gospodării. Potrivit primarului oraşului Ştefăneşti, Dorin Bărbuceanu, "canalizarea nu a mai făcut faţă, se înfundă de fiecare dată cînd cantitatea de precipitaţii căzută într-un timp foarte scurt este mare".

Cluj. Zece locuinţe improvizate la în zona Pata Rît de la periferia municipiului Cluj-Napoca au fost incendiate ieri de persoanele care locuiau în acestea, în timpul unei acţiuni a poliţiştilor şi autorităţilor locale, care intenţionau să îi evacueze din zonă pe cetăţenii care nu aveau documente legale. Supăraţi că trebuie să părăsească locuinţele, oamenii au dat foc celor zece colibe în care locuiau.

 
BAIA MARE. Primarul municipiului, Cristian Anghel, a fost achitat ieri, prin sentinţa Tribunalului Maramureş, în procesul pe care i l-a intentat DNA pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, însă Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie poate face recurs. Ancheta a vizat modul de cumpărare a unui bloc de locuinţe de către municipalitate cu peste o jumătate de milion de euro în cursul anului 2006, transmite corespondentul Medidafax.

 
SIBIU. Doisprezece turişti polonezi au fost răniţi ieri-dimineaţă în judeţul Sibiu, după ce un camion încărcat cu pepeni a intrat în coliziune cu autocarul care circula regulamenter. Din cei 12 răniţi, cel mai grav sînt doi şoferi, care necesită mai multe zile de spitalizare, ceilalţi, între care nouă copii, au suferit leziuni uşoare. Potrivit poliţiştilor, şoferul camionului încărcat cu pepeni a pierdut controlul volanului după ce a ieşit dintr-o curbă, a intrat pe contrasens izbindu-se de autocar. (Dan Tomozei)

 
DECIZIE. Tribunalul Vîlcea a emis ieri 21 de mandate de arestare preventivă pe numele membrilor unei reţele din Vîlcea, care intrau ilegal în sisteme şi conturi bancare. Apoi, aceştia organizau licitaţii fictive pe diferite site-uri, în urma cărora acuzaţii au obţinut peste 400.000 de euro, achiziţionîndu-şi vile, apartamente şi autoturisme de lux, proporţional cu rolul şi ierarhia pe care o aveau în grup, informează Ministerul Public. Liderul reţelei se numeşte Romeo Chiţă, el fiind găsit în locuinţa pe care a închiriat-o de la soţia deputatului PDL Neamţ, Dumitru Puzdrea.

×
Subiecte în articol: observator