x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

31 Iul 2008   •   00:00

31 iulie 2008



CLUBUL "DAN VOICULESCU". Începînd cu 1 iulie, Clubul de Excelenţă Dan Voiculescu a organizat pentru copiii din cadrul celor cinci departamente ale clubului un program special de vară, adaptat programului de vacanţă. Dintre activităţile recreative face parte şi o serie de excursii tematice, atît în Bucureşti, cît şi în ţară. Astfel, prima excursie a copiilor va fi organizată în zona Hunedoarei şi va dura trei zile, pînă la 1 august, umătoarea ieşire a copiilor fiind programată pentru data de 2 august 2008.

CAZ-TEST. "Am văzut comentariile din presa română care citau «surse» de la Bruxelles cu privire la poziţia Comisiei faţă de renumirea şefului DNA. Poziţia noastră este foarte clară. Aşteptăm ca procesul de reformă să meargă înainte, nu înapoi. Am subliniat cu consecvenţă rezultatele bune ale DNA şi importanţa stabilităţii instituţionale în aducerea în justiţie a cazurilor şi lansarea anchetelor în cazurile de corupţie la nivel înalt. Renumirea şefului DNA va fi un caz-test pentru angajamentul reînnoit al autorităţilor române", a declarat ieri pentru Agerpres purtătorul de cuvînt al Comisiei Europene (CE), Mark Gray. (V.F.)

DONARE SÎNGE. Jandarmii bucureşteni vor dona astăzi sînge pentru salvarea de vieţi omeneşti în cadrul campaniei "Un strop de sînge, o şansă la viaţă!". Jandarmeria Română precizează că a organizat o campanie de donare de sînge în toate unităţile teritoriale în urma solicitării Centrului de Hematologie Transfuzională al Armatei privind completarea rezervelor de sînge necesare bolnavilor. Din luna ianuarie 2007 pînă în prezent, peste 2.000 de jandarmi au donat aproximativ 500 de litri de sînge.

O SĂPTĂMÎNĂ LA MARE. În perioada 1-15 septembrie, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc continuă programul "O săptămînă la mare" în condiţii deosebit de atractive. Tariful practicat pentru 6 nopţi de cazare, fără servicii de masă la hotel de o stea este de 129 lei de persoană, la hotel de două stele este 159 lei, iar la trei stele preţul este de 189 lei. Biletele vor fi puse în vînzare în cel mai scurt timp prin intermediul agenţiilor de turism din întreaga ţară. Detaliile, pe site-ul www.fptr.org după data de 12 august 2008. (E.S)

ECLIPSĂ DE SOARE.
Pasionaţii de fenomene astronomice pot privi vineri eclipsa totală de Soare, vizibilă ca o eclipsă parţială în România, la Observatorul "Amiral Vasile Urseanu" din Bucureşti. Observatorul va fi deschis începînd de la ora 12:00, pe toată durata fenomenului. Taxa de intrare este de patru lei pentru adulţi şi de doi lei pentru elevi şi studenţi.

MEDGIDIA. Două persoane şi-au pierdut ieri viaţa în urma unui accident de muncă petrecut în incinta uzinei Lafarge din Medgidia. Potrivit primelor informaţii, muncitorii erau angajaţi ai unei firme subcontractoare. Reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanţa, poliţişti şi procurori s-au deplasat imediat la locul accidentului pentru a stabili circumstanţele producerii acestuia. Potrivit poliţiştilor din Medgidia, Nicolae Boşneag (61 de ani) şi Mircea Rădoi (48 de ani) reparau morile de ciment de la uzina Lafarge Medgidia. Ieri după-amiază cei doi au intrat într-o moară defectă pentru a o repara. La un moment dat, aceasta a pornit, bărbaţii fiind prinşi între bilele de metal ale morii respective, care cîntăreau în jur de 20 de kilograme fiecare. La ora transmiterii acestei ştiri, autorităţile încercau să scoată corpurile victimelor din moara de ciment.

PIEDONE, DESTITUIRI. Primarul Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone (foto) i-a destituit ieri pe directorul Direcţiei Administrative din Primărie, Nataliţa Dumitru, şi pe adjunctul acesteia, Nicuşor Moise, pentru că au comandat rechizite, avînd în vedere că în magazia instituţiei existau stocuri de materiale încă nefolosite. Potrivit autorităţilor locale de sector, cei doi directori au comandat rechizite în valoare de 260 de milioane de lei. În urma controlului efectuat au fost găsite în magazia instituţiei aproximativ 2.500 de cartuşe pentru imprimante, aproape 3.500 de topuri de hîrtie, zeci de baxuri de detergenţi pentru vase şi pentru geamuri, sute de odorizante de cameră şi bidoane cu săpun lichid şi alte materiale.  

CLANUL PIETROI. Magistraţi Curţi de Apel Bucureşti (CAB) au decis ieri că patru membri ai reţelei de interlopi condusă de Vasile Fierbîntu, zis Sile Pietroi, să rămînă în libertate. Cei patru sînt Radu Florin Fierbîntu, zis Chioru (unul din fraţii lui Sile Pietroi), Florin Udilă, Aurel Similache şi Dumitru Slobozeanu. Judecătorii CAB au respins ieri recursul declarat de procurori împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti din 27 iunie privind cercetarea penală a celor patru în stare de libertate.

ACCIDENT. Doi cetăţeni români au murit şi alţi doi au fost grav răniţi ieri-dimineaţă, după ce au intrat cu autovehiculul într-un camion care transporta acid sulfuric în apropiere de Albertisa, în centrul Ungariei. Maşina s-a răsturnat într-un şanţ de pe margine, provocînd moartea a doi pasageri. Una dintre persoanele grav rănite este un copil, care a fost transportat la spital cu elicopterul.

POVESTE DE ROMÂNIA.
Firmele de la Codlea implicate în scandalul gripei aviare au obţinut în justiţie despăgubiri de 5,3 milioane lei de la stat, iar patronii acestora au primit de la Parchetul Instanţei Supreme neîncepere sau scoatere de sub urmărire penală în dosarul în care erau acuzaţi de răspîndirea acestei boli la animale.

×
Subiecte în articol: observator