x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

07 Aug 2008   •   00:00

7 august 2008



INSPECŢIE. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a verificat ieri stadiul lucrărilor la Pasajul Basarab, împreună cu reprezentanţii firmelor implicate în construcţia pasajului. S-a constatat că principalele cauze ale problemelor şantierului sînt exproprierile, devierea traficului şi mutarea reţelelor de utilităţi. Lucrările la pasaj au întîrziat deja cu 15 luni.

ANPC, PE LITORAL. Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au verificat 448 de operatori economici din staţiunile de pe litoral, dintre care 262 au fost sancţionaţi cu amenzi contravenţionale, în valoare de peste 600.000 de lei. La sediile Comandamentului Litoral-Delta Dunării au fost înregistrate 277 de reclamaţii de la începutul sezonului estival.

COD PRELUNGIT. Hidrologii au prelungit pînă astăzi la ora 16:00 codul portocaliu de inundaţii pe rîul Prut. Sectorul vizat este Ungheni-Fălciu, aferent judeţelor Iaşi şi Vaslui. Codul galben se menţine pe sectoarele Stînca-Ungheni şi Fălciu-Oancea. Există în continuare pericolul ca la Prisăcani şi Drînceni nivelurile Prutului să se situeze cu cîţiva centimetri peste cotele de pericol.

HEROINĂ. Poliţiştii au depistat ieri nouă persoane, cu vîrste cuprinse între 17 şi 38 de ani, care aprovizionau consumatorii de heroină din capitală. Pentru cinci dintre acestea au fost emise mandate de arestare preventivă. Anchetatorii au început verificările pentru acest caz în luna martie.

PATRIARHUL, LA SCHIT. Patriarhul Daniel a participat ieri, de praznicul Schimbării la Faţă a Domnului, la sfinţirea unei noi biserici şi a complexului monahal la schitului Sfînta Ana din Sinaia. Schitul, la care trăiesc doar doi călugări, se află pe Drumul Vechi al Cotei 1.400, la baza stîncii Sfînta Ana din Sinaia şi a fost construit în urmă cu zece ani. (D. Şontică)

AJUTOARE. Arhiepiscopia Bucureştilor va organiza o colectă în toate parohiile din cuprinsul ei pentru a strînge fondurile necesare construirii unor case în localităţile Rădăuţi-Prut şi Hudeşti, judeţul Suceava. Sumele vor fi colectate şi gestionate de Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Acelaşi sector se va îngriji şi de ridicarea construcţiilor, colecta încheindu-se la 17 august. (D.Şontică)

TABĂRĂ. Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi "Petru Rareş" din Fălticeni a organizat în incinta unităţii o tabără pentru copiii maramureşeni ale căror case au fost afectate de inundaţii. 14 copii cu vîrste cuprinse între 8 şi 14 ani, provenind în special de pe Valea Vaserului, vor fi găzduiţi aici în perioada 6-15 august. (Nicu Amurăriţei)

BILANŢ. Minisrtrul Internelor, Cristian David, a anunţat ieri că numărul locuinţele afectate de ape în urma inundaţiilor este de 5.595, dintre care 3.900 necesită reparaţii, la 203 de locuinţe trebuie efectuate lucrări de consolidare, iar 1.492 trebuie reconstruite. Numărul persoanelor care suferă în urma inundaţiilor se ridică la 21.190.

ÎMPOTRIVA URŞILOR. 12 urşi din Sinaia, care-şi fac veacul în căutare de hrană pe Drumul Cotei, în cartierele Tirul cu Porumbei şi Cumpătu sau pe aleile Complexului Peleş, vor fi  capturaţi în perioada următoare şi mutaţi în judeţul Argeş. Alţi doi urşi vor fi împuşcaţi, întrucît sînt extrem de agresivi. Măsura a fost luată de pădurari împreună cu autorităţile locale, după ce aceste animale au început să atace oameni din ce în ce mai des. (Laura Calciu)

ROMPETROL. Dosarul Rompetrol nu a fost luat miercuri în dezbatere de Tribunalul Bucureşti, deoarece judecătoarea Voica Valerica a făcut o cerere de abţinere în acest proces. Motivul invocat este că aceeaşi judecătoare a decis, la 22 octombrie 2007, trimiterea acestui dosar la Parchet, în vederea refacerii urmăririi penale, astfel încît nu mai poate judeca această cauză. Dosarul, revenit la Tribunalul Bucureşti după aproape doi ani, va fi repartizat aleatoriu unui alt judecător.

DN 17, ÎNCHIS.
Traficul rutier va fi închis mîine între orele 10:00 şi 12:00 pe Drumul Naţional 71 Tîrgovişte – Pucioasa, pe sectorul cuprins între kilometrii 50-700 metri şi 59-300 metri. Această măsură a fost luată din cauza efectuării unui transport agabaritic pe sub o pasarelă situată în intervalul kilometric respectiv.

×
Subiecte în articol: observator