x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

16 Aug 2008   •   00:00

BACALAUREAT. Peste 50.000 de elevi, care nu s-au prezentat în sesiunea din iulie sau care nu au trecut de una sau mai multe probe ale examenului de bacalaureat organizate în sesiunile anterioare, s-au înscris la a doua sesiune a examenului care începe luni, anunţă Ministerul Educaţiei.



BACALAUREAT. Peste 50.000 de elevi, care nu s-au prezentat în sesiunea din iulie sau care nu au trecut de una sau mai multe probe ale examenului de bacalaureat organizate în sesiunile anterioare, s-au înscris la a doua sesiune a examenului care începe luni, anunţă Ministerul Educaţiei.

OTOPENI. Poliţiştii au descoperit 4,5 kilograme de cocaină, în valoare de aproximativ 500.000 de euro, într-o geantă abandonată pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Otopeni, care ar aparţine unui cetăţean bulgar. Potrivit unor surse din Poliţie, geanta abandonată a fost găsită luni. Din primele cercetări a rezultat că geanta ar aparţine unui bulgar care a avut, în perioada respectivă, un zbor pe ruta Valencia – Atena – Bucureşti Otopeni. Bulgarul a fost prins în cursul zilei de joi.

BUZĂU. ISU Buzău a făcut ieri un transport de apă menajeră în localitatea buzoiană Scorţoasa, unde, din cauza secetei accentuate, fîntînile au secat, iar oamenii nu mai au cu ce să-şi adape animalele. Potrivit primarului comunei Scorţoasa, Traian Răican, în zonă nu a mai plouat de circa două luni, iar apa din fîntîni a scăzut dramatic.

HARGHITA. Aproximativ 50 de deţinuţi de la Penitenciarul din Miercurea Ciuc participă, în aceste zile, la un campionat de fotbal organizat special pentru ei. Jucătorii echipei cîştigătoare vor primi diplome şi vor beneficia de recompense, cum ar fi suplimentarea drepturilor la pachet şi vizită.

ARAD. Un autocar cu 47 de pasageri, toţi studenţi din Polonia, s-a răsturnat, în noaptea de joi spre vineri, pe DN 7, în localitatea arădeană Bîrzava, 27 de persoane fiind transportate cu ambulanţe la spital, pentru îngrijiri. Conform primelor cercetări, şoferul a pierdut controlul volanului într-o curbă, iar autocarul a ieşit de pe drum, a rupt un stîlp de iluminat şi s-a răsturnat pe gardul casei unei localnice. (Andrei Ando)

RÎMNICU-VÎLCEA. Trei persoane au ajuns ieri dimineaţă la Spitalul Judeţean Vîlcea, în urma unui conflict izbucnit între mai multe persoane din municipiu, în care s-au folosit bîte de baseball şi pietre.

MUREŞ. Doi turişti şi şoferul unui autocar din Ungaria au fost răniţi ieri, după ce autocarul a izbit un TIR ce frînase la un pasaj de trecere la nivel cu calea ferată, pe drumul european E 60, la ieşirea din comuna mureşeană Cristeşti, circulaţia fiind blocată o oră şi jumătate. Turiştii unguri erau în ultima zi a unui tur al Transilvaniei.

RATB. Tramvaiele liniei 11 vor fi reintroduse în circulaţie, începînd de astăzi, ca urmare a finalizării lucrărilor de reabilitare a căii de rulare de pe Şoseaua Olteniţei, tronsonul cuprins între Piaţa Sudului şi Şura Mare, informează RATB. Astfel, tramvaiele liniei 11 vor circula între terminalele Romprim şi Ghencea, pe traseul Şoseaua Olteniţei, Şoseaua Viilor, Strada Dr. Istrate, Şoseaua Progresului, Calea 13 Septembrie şi Bdul Ghencea.

PLOIEŞTI. Mai multe persoane cu dizabilităţi s-au întrecut într-o competiţie special organizată pentru ele de Direcţia de Asistenţă Socială Prahova. La competiţiile de tenis cu piciorul, fotbal, tenis de masă, volei, şah, table, rummy sau deplasare cu scaunul cu rotile au participat 45 de concurenţi cu vîrste de la 20 la 65 de ani. La final, cîştigătorii au primit diplome şi medalii. (Laura Calciu)

INVAZIE DE ŢÎNŢARI. Numărul ţînţarilor a crescut într-un mod alarmant atît în municipiul reşedinţă de judeţ, cît şi în celelalte localităţi, din cauza inundaţiilor. Din acest motiv, prefectul a solicitat instituţiilor responsabile cu protejarea sănătăţii oamenilor cum ar fi Autoritatea de Sănătate Publică, Comisiariatul Judeţean al Gărzii de Mediu sau Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, dar şi primăriilor de pe raza localităţilor afectate, să adopte urgent toate măsurile pentru a înlătura riscul producerii unor îmbolnăviri.

COD GALBEN. Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit codul galben de caniculă pînă astăzi după-amiază pentru 14 judeţe şi Bucureşti, anunţînd în continuare temperaturi de 37-38 de grade, iar în Banat, Crişana, Maramureş şi Transilvania fiind aşteptate ploi şi vijelii.

PERMISE ARGEŞ. Curtea de Apel Bucureşti a dispus ieri arestarea preventivă a doi noi inculpaţi în dosarul permiselor ilegale eliberate în judeţul Argeş. Şeful de post al localităţii Băbana, Laurenţiu Georgel Neagoe, şi Florin Boroiu Badea sînt acuzaţi că în schimbul banilor ar fi facilitat schimbarea domiciliului mai multor persoane în Argeş. În acest caz sînt arestate 22 de persoane. (M.P.)  

TÎRGOVIŞTE. Primăria va achiziţiona un aparat cu ultrasunete din China pentru a alunga miile de ciori care au împînzit castanii din Parcul Mitropoliei, din municipiu. La un moment dat, s-a luat în discuţie împuşcarea ciorilor, dar această metodă nu a fost agreată de Asocţiaţia Vînătorilor şi Pescarilor Dîmboviţa. Sistemul de transmitere a ultrasunetelor este un sistem pe care chinezii l-au implemementat de ani buni şi a dat rezultate în ceea ce priveşte salvarea culturilor de orez.

GALAŢI. Direcţia Apelor Prut a decis ieri supraînălţarea digului de apărare din dreptul localităţii gălăţene Rogojeni pe o lungime de 50 de metri. Putătorul de cuvînt al Direcţiei Apelor Prut, Dan Buruiană, a declarat că rîul Prut îşi menţine tendinţa uşor crescătoare pe teritoriul judeţului Galaţi, dar staţionară în zona Oancea şi nu există pericolul revărsării apelor peste coronamentul digurilor.

BÎSTROE. Ucraina a revocat decizia finală privind realizarea celei de a doua faze a proiectului de construcţie a Canalului Bîstroe, anunţă MAE, care precizează că a primit o copie a hotărîrii de revocare de la ambasadorul Ucrainei. Revocarea a fost adoptată la 11 august de Cabinetul de miniştri de la Kiev, ca urmare a hotărîrii Convenţiei Espoo cu privire la evaluarea impactului asupra mediului în context transfrontalier, precum şi ca urmare a angajamentului asumat de Ucraina.

×
Subiecte în articol: observator