x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

18 Aug 2008   •   00:00

18 august 2008



EXAMEN. Aproximativ 55.000 de elevi care au ratat Bacalaureatul în această vară vor susţine, începînd de astăzi, sesiunea de toamnă a acestui examen. Candidaţii au fost repartizaţi în 157 de centre de examen, iar lucrările acestora vor fi evaluate în 59 de centre regionale. Ultima probă se va derula la data de 27 august, iar la 29 august vor fi afişate primele rezultate. Eventualele contestaţii vor fi soluţionate pînă la data de 1 septembrie.  

BUCUREŞTI. Numai în prima parte a zilei de ieri, Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti a fost solicitat în 190 de cazuri, 33 din acestea fiind cauzate de temperaturile ridicate. Doctorul Dan Stoicescu a precizat că medicii de la ambulanţă s-au confruntat cu 22 de cazuri de leşin şi 11 de lipotimii. Pînă la orele prînzului, nu s-au înregistrat cazuri foarte grave. Vremea caniculară s-a menţinut în cursul zilei de ieri atît în Capitală, cît şi în cea mai mare parte a Munteniei, sudul şi estul Moldovei, vestul Dobrogei.

ACCIDENT. Un bărbat de 40 de ani din localitatea argeşeană Oarja a murit sîmbătă seara după ce s-a prăbuşit în gol aproape 30 de metri în fîntîna unui localnic, în timp ce încerca să decolmateze puţul de apă. Din primele cercetări reiese că acesta s-a dezechilibrat şi a căzut în puţ, sub privirile celor două ajutoare ale sale. Victima nu a folosit costum de protecţie şi corzi de asigurare, iar moartea nu poate fi încadrată ca accident de muncă, deoarece bărbatul nu era angajatul vreunei societăţi comerciale.

INCENDII. Zeci de hectare de pădure şi vegetaţie din zonele Cluj, Olt şi Drobeta Turnu-Severin au fost distruse de flăcările provocate de arşiţă. În comuna Muguri-Răcătău au fost mistuite aproximativ 12 hectare de pădure, iar incendiul devastator izbucnit în Geoparcul "Platoul Mehedinţiului" a pîrjolit 30 de hectare de păşune, 25 de hectare de pădure, 14 hectare de lizieră de pădure şi un hectar de plantaţie de pin. Focarele au fost stinse într-un final de pompieri şi de voluntari.

ORADEA. Un şofer de TIR austriac este cercetat penal pentru conducere în stare de ebrietate, după ce a intrat în tonetele Poliţiei de Frontieră din Vama Borş. Bărbatul de 43 de ani conducea cu viteză excesivă un automărfar pe sensul de ieşire din România. Din cauza vitezei a pierdut controlul vehiculului, provocînd distrugerea tonetelor. În urma testului cu aparatul alcooltest s-a descoperit o alcoolemie de 0,66 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat.

PASAJ UNIVERSITATE. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a inspectat ieri-dimineaţă Pasajul Universităţii şi a cerut urgentarea lucrărilor de reabilitare. Edilul a aflat de la muncitori şi arhitecţi că şantierul din centrul Bucureştiului ar putea fi închis abia peste două luni şi jumătate şi şi-a exprimat dorinţa ca lucrările să fie totuşi finalizate pînă la sfîrşitul lunii septembrie. Oprescu a mai inspectat lucrările de pe Bulevardul Andronache şi de la Pasajul subteran Băneasa. Acesta a precizat că, pînă la sfîrşitul anului, are în vedere finalizarea tuturor lucrărilor la infrastructura
Capitalei.

CERCETĂRI. Poliţiştii de frontieră au verificat, în primele şapte luni ale anului, peste 11.500 de persoane, documente de călătorie, maşini sau obiecte suspecte. Peste 50% din verificări au vizat autoturismele furate în străinătate. Aproximativ un sfert dintre cercetări au urmărit autenticitatea documentlor de călătorie, iar 19% persoane suspecte. În topul statelor unde poliţiştii de frontieră au solicitat astfel de verificări se regăsesc: Republica Moldova, Italia, Germania, Franţa, Bulgaria şi Ucraina.


×
Subiecte în articol: observator