x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

02 Oct 2008   •   00:00

2 octombrie 2008



AMENZI APLICATE DE ANI
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a amendat contravenţional 121 de salariaţi din cadrul AVAS. Motivul îl reprezintă faptul că nu şi-au depus în termenul prevăzut de lege declaraţiile de avere şi de interese. Pe lângă amenzile de câte 500 de lei, ANI a deschis din oficiu procedura de control al averilor celor 121 de "întârziaţi" în a res­pecta termenele de depunere şi de actualizare a acestor declaraţii. (Violeta Fotache)

"CASCADORII RÂSULUI"
Un poliţist de frontieră îmbrăcat în uniformă a alergat, ieri, prin centrul Ara­dului, strigând că este persecutat şi maltrat, în timp ce era urmărit de forţe de ordine. Pe tot traseul pe care bărbatul a alergat, între Teatrul de Stat şi Palatul Administrativ, agentul a fost urmărit de un echipaj de intervenţie rapidă, de o ambulanţă, poliţişti comunitari şi poliţişti de ordine publică. Şeful IJPF Arad, Ion Handra, a declarat că bărbatul cere să fie transferat la Argeş, şi că "noi l-am trimis, dar ei l-au trimis înapoi". (Andrei Ando)

FUNCŢIONARI PUBLICI
Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) cere majorarea cu 50%, de la 1 ianuarie 2009, a salariilor pentru toate categoriile de bugetari, prin promovarea legii salarizării unitare a funcţionarilor publici. În caz contrar, consideră FNSA, statul instituie un regim discriminatoriu pentru bugetari, după majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice. (Cătălin Pruteanu)

PREFECT SCHIMBAT
Adriana Donţu a fost schimbată din funcţia de prefect al Braşovului. Pro­punerea de schimbare din funcţie a venit din partea lui Aristotel Căncescu, şeful Consiliului Judeţean Braşov, care o acuză pe Donţu de interese de afaceri cu primarul PD-L, George Scripcaru. În funcţia de prefect a fost numit temporar Emil Niţă. Adriana Donţu, care neagă acuza­ţiile lui Căncescu, a fost numită în funcţia de subprefect. (L.M.)

GEMENII, DISCRIMINAŢI
O familie din Botoşani care are gemeni a dat în judecată statul solicitând dublarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului acordată până când copiii împlinesc vârsta de doi ani. Potrivit legii, indemnizaţia pentru creşterea copilului se acordă părintelui aflat în concediu de creştere a copilului. Ea se acordă pentru fiecare naştere, nu în funcţie de numărul de copii născuţi.

AVERE LA CONTROL
Controlul averii deputatului Daniela Buruiană de către ANI se suspendă până când Parchetul Instanţei Supreme îşi va spune cuvântul cu privire la acuzaţia de fals în declaraţii formulată luni de Agenţie împotriva politicianului. Sesizându-se că deputatul împreună cu familia "a dobândit o avere ce depăşeşte veniturile realizate", ANI a constatat că declaraţiile de avere completate de Buruiană sunt "inexacte şi incomplete". (Violeta Fotache)

CLANUL SPOITORU
Tribunalul Bucureşti a dispus ieri ares­tarea preventivă, pentru 15 zile, a celor patru membri ai clanului Spoitoru, cer­cetaţi pentru trafic de heroină. Ion Mig­dal, fratele lui Fane Spoitoru, Gagiu Da­niel, Zaharia Iulian şi Rozenzweig Constantin au fost reţinuţi marţi de procu­rorii DIICOT. Anchetatorii au descoperit asupra acuzaţilor circa 2,5 kg heroină.

REŞOURI DE LA PRIMĂRIE

Primăria Vaslui va cumpăra reşouri şi va plăti în această iarnă facturile la curent la peste 200 de familii din municipiu care au rămas racordate la Termica, dar cărora nu li se mai poate asigura căldură. Principalii beneficiari ai acestei măsuri, anunţată de primarul Vasile Pavăl, vor fi pensionarii.

CRAIOVA
Un pacient al unui spitalul de psihiatrie din Craiova a furat maşina unui vizitator, cu care a provocat un accident de circulaţie. Doljeanul Ştefan Oncică a sesizat, marţi seară, că i-a fost furat autoturismul parcat în faţa camerei de gardă a Spitalului de Psihiatrie nr. 4 Craiova. Poliţiştii au depistat în trafic autoturismul şi au încercat să-l oprească pe şofer, însă acesta a refuzat, iar pe raza localităţii Breasta s-a răsturnat. (Mihai Gavrilă)

×
Subiecte în articol: observator