x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

17 Oct 2008   •   00:00

17 octombrie 2008



INFRINGEMENT LA SRL-URI
Comisia Europeană (CE) va iniţia procedurile de infringement (încălcarea dreptului comunitar) împotriva României. Măsura e cauzată de neaplicarea în legislaţia naţională a unei directive privind simplificarea majorării capitalului şi restructurarea acţionariatului SRL-urilor. Directiva a fost concepută pentru a facilita majorările de capital şi pentru a simplifica restructurarea acţionariatului în cadrul societăţilor cu răspundere limitată (SRL-uri).

TIMIŞOARA
Tribunalul Timiş judecă astăzi recursul procurorilor la decizia magistraţilor de miercuri de a-l elibera pe Adrian Co­coa­nă. Acesta e acuzat că la data de 21 august a accidentat mortal un tânăr pe un trotuar din Timiş după ce a scăpat de sub control Ferrari-ul pe care-l conducea.

FÂRÂ PERMIS 210 ZILE
Un ploieştean a rămas 210 zile fără permis după ce a fost oprit de poliţiştii vrânceni cu focuri de armă. Gheorghe Cristian, aflat la volanul unui Audi pe E 85, a fost somat de poliţişti să oprească în localitatea Haret, unde conducea cu 117 kilometri/oră. Fiindcă tânărul nu a oprit, oamenii legii au organizat mai multe filtre. La Tişiţa a fost organizată prima ba­rieră, dar şoferul i-a evitat pe poliţişti. La intrarea în Focşani a fost organizat al doilea filtru. Prahoveanul nu s-a oprit nici de această dată, poliţiştii executând focuri de armă în direcţia  autoturismului. (Dana Lepădat)

COPIL BATJOCORIT
Un băiat în vârstă de 6 ani a fost supus la perversiuni sexuale de trei colegi în curtea unei grădiniţe. Luni seară, cei patru băieţi se aflau în curtea grădiniţei din Ciocârlia. La un moment dat, trei dintre ei, cu vârste de 6 ani, 9 ani şi 12 ani,
l-au luat la bătaie pe cel de-al patrulea, în vârstă de 6 ani, după care l-au dus în toaletă, aflată în curtea grădiniţei, unde l-au murdărit cu fecale şi i-au dat să bea urină. Familia băiatului de 9 ani a fost amendată de poliţişti cu 500 de lei.

SE CAUTĂ PIROMANUL!
Incendiul care a distrus în totalitate fabrica de lactate de la Brădet, din judeţul Argeş, în noaptea de 3 spre 4 octombrie, a fost provocat de un foc pus în mod intenţionat cu o torţă sau cu o făclie. Aceasta este concluzia raportului întocmit de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, potrivit Mediafax. Continuă ancheta pentru identificarea incendiatorului.

BUZĂU
Un buzoian va sta după gratii opt luni, închisoare pentru propagandă de tip nazist şi pentru răspândirea simbo­lu­ri­lor rasiste. Marius Trancă, de 21 de ani, era de trei ani în atenţia poliţiei după ce a desenat zvastici pe pereţii unor blocuri. Altă dată a defilat beat prin faţa sinagogii din Buzău şi a ameninţat câteva fa­mi­lii de evrei. (Mihai Bunăziua)

CAZUL PATRICIU VS. SRI
Curtea Constituţională a respins ieri excepţiile ridicate de Dinu Patriciu în procesul intentat SRI. Curtea a analizat Legea privind siguranţa naţională şi Le­gea privind protecţia informaţiilor cla­si­fi­cate şi a stabilit că sunt constituţionale pre­vederile care îngrădesc accesul per­soa­nelor la documente secrete, dacă acestea, fie avocaţi sau judecători, nu au certi­fi­cat ORNISS. În acest caz Patriciu contes­tă interceptările SRI din cazul Rompetrol.

RESTRICŢII PE A 1
Maşinile pot circula astăzi şi mâine doar pe banda de urgenţă în anumite porţiuni ale Autostrăzii Bucureşti – Pi­teşti. Conform Centrului Infotrafic al Po­li­ţiei Române, la kilometrul 109, pe sensul către Bucureşti, pe benzile 1 şi 2 se efectuează lucrări de reparaţii şi în­tre­ţi­ne­re. Poliţiştii recomandă şoferilor să reducă viteza, să respecte semnalizarea temporară instituită şi să se asigure la schimbarea benzilor de circulaţie.

CARBURANŢI MAI IEFTINI
Atât Petrom, cât şi Rompetrol au anunţat ieftinirea carburanţilor. Astfel, Rompetrolul a redus ieri preţurile de referinţă la carburanţii comercializaţi prin reţeaua proprie cu trei bani pe litru, atât în cazul sortimentelor de benzină, cât şi de motorină. La rândul său, Petrom a anunţat că scade, începând de azi, pre­ţul sortimentelor de benzină cu 11 bani pe litru şi cu 9 bani la motorină.

BANI PENTRU MEDIU
Instituţia care colectează banii din taxa de poluare auto a finanţat în 2008 69 de proiecte "verzi". Valoarea proiectelor este de 35,18 milioane de lei, în vreme ce bugetul total al Ad­mi­nis­tra­ţiei Fondului pentru Mediu este de 574,3 milioane de lei. Din iunie, din taxa de poluare auto au fost colectaţi 414 milioane lei.

BISTRIŢA
Municipiul Bistriţa este în carantină de gradul III. Specialiştii din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bistriţa-Năsăud au confirmat diagnosticul de rabie la o vulpe găsită pe o stradă de la periferia oraşului.

×
Subiecte în articol: observator