x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

18 Feb 2007   •   00:00
CERNAVODA - Fabrica de paine dinamitata
O fosta fabrica de paine aflata in centrul orasului Cernavoda a fost demolata ieri dupa-amiaza printr-o implozie controlata. Imobilul se afla intr-un cartier cu blocuri, iar locatarii au asistat de la distanta la daramarea lui. Cladirea de patru etaje a fost pusa la pamant cu 25 de kilograme de dinamita, plasate in structura de rezistenta a cladirii. In locul fabricii de paine din Cernavoda urmeaza sa fie construit un supermarket. (NewsIn)

MEDIC AGRESIV - Arestat pentru tentativa de omor
Medicul Razvan Tranca, acuzat ca a aruncat de la etajul sase al blocului in care locuia o tanara care ii era pacienta, a fost arestat preventiv pentru 15 zile pentru tentativa de omor. Initial, Tribunalul Bucuresti hotarase ca doctorul de la Spitalul de copii "Grigore Alexandrescu" din Capitala poate fi cercetat in stare de libertate, dar Curtea de Apel a dispus arestarea. Fata de 17 ani a scapat cu viata in urma caderii si a fost gasita goala in fata blocului. Ea a fost internata la Spitalul Floreasca cu multiple traumatisme si, potrivit medicilor, este in stare stabila. (Mediafax)

SURPARI - Casa evacuata la Borsa
O casa a fost evacuata ieri, la Borsa, in judetul Maramures, si alte sase sunt in pericol din cauza alunecarilor de teren. Surparile sunt cauzate de ploile abundente din ultimele zile si de topirea accentuata a zapezii.

CEREMONIE - Premiile Cel Mai Bun Raport 2007
Cea de-a cincea editie a ceremoniei de decernare a premiilor pentru cele mai bune rapoarte ale ONG-urilor din Romania a fost gazduita vineri seara de resedinta Excelentei Sale Robin Barnett, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti. Nenumarate fundatii s-au implicat in evenimentul acesta, printre care Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, Fundatia Carpatica. Amfitrionul serii a fost Mihaela Radulescu (foto dreapta), care a abordat cu seriozitate evenimentul, iar dintre cei prezenti nu a lipsit Principesa Margareta a Romaniei.

CONSTANTA - Nava esuata in port
O nava sub pavilion liberian, Indamex Colorado, a esuat ieri din cauza blocarii carmei, in timp ce efectua manevrele de iesire din Portul Constanta, transmite Mediafax. "Nava a ajuns intre doua geamanduri in rada interioara, in afara senalului navigabil", a declarat Dan Mosteanu, din cadrul Capitaniei Zonale Constanta.

CORUPTIE - Politist de la Pasapoarte, retinut
Un politist al Directiei Generale de Pasapoarte (DGP) a fost retinut dupa ce a fost prins cand primea spaga de la un cetatean moldovean. Omul legii promisese ca in schimbul banilor ii va facilita mituitorului obtinerea cetateniei romane. Politistul era monitorizat de cateva luni. Potrivit DGA, acesta avea legaturi cu mai multi cetateni moldoveni, carora le facilita obtinerea cetateniei romane. Pentru fiecare dosar "rezolvat" politistul primea suma de 500 de euro.

PE INSULA SERPILOR - Hoteluri si divertisment
Satul Alb, denumirea atribuita de curand de catre executivul ucrainean asezarii umane din Insula Serpilor, va deveni una dintre cele mai moderne localitati din Ucraina, conform saptamanalului ucrainean Zerkalo Nedeli. Astfel, acolo ar urma sa fie ridicate doua hoteluri, o cladire administrativa, un centru de divertisment, un magazin, o sala de spectacole si o biblioteca. Tot aici vor functiona un ambulatoriu si o farmacie, o brutarie si un atelier de reparatii. Iar pentru dezvoltarea economica a zonei va fi construit si un punct pentru prelucrarea produselor marine.
×
Subiecte în articol: observator