x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

29 Apr 2007   •   00:00
DE 1 MAI - Trafic deviat pentru mitingul PSD
Traficul rutier între Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei şi pe Bulevardul Naţiunile Unite, de la Pod Operetă până la Bulevardul Libertăţii, va fi deviat, de 1 Mai, începând de la ora 12:30, ca urmare a mitingului organizat de PSD, potrivit Poliţiei Capitalei. Coloana de manifestanţi se va deplasa, între orele 12:45 şi 14:15, pe traseul şoseaua Kiseleff – Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – Bulevardul Naţiunile Unite – Parcul Izvor.

NEMULŢUMIRI - Taximetriştii au protestat
Aproximativ 200 de taximetrişti au protestat ieri pe străzile Capitalei, nemulţumiţi de prevederile Legii privind transportul public de persoane. Vicepreşedintele Asociaţiei Profesionale a Transportatorilor în Regim de Taxi şi Închiriere, Cristian Lăzărescu, a declarat că legea încalcă mai multe drepturi constituţionale şi că, începând din 2008, taximetriştii vor trebui să investească milioane pentru o autorizaţie.

PREMIERĂ - Sâmbra oilor în Dumbrava Sibiului
Câţiva ciobani din Mărginimea Sibiului şi-au adus ieri, în premieră, oile la muzeul ASTRA din Pădurea Dumbrava, unde a avut loc expoziţia "Sâmbra oilor – măsurilor, boteiul şi văleritul", informează Rompres. După ce de Paşti au cobor‚t de pe munte cu mieii sacrificaţi, ieri ciobanii au venit în oraşul Sibiu, la muzeu, pentru a le arăta vizitatorilor care sunt principalele lor obiceiuri. Cei veniţi la muzeu au degustat cu această ocazie şi renumitul bulz. PROIECT - Program cultural naţional
În aceste zile a debutat la Bucureşti proiectul INTERART, cu implicarea a peste 130 de participanţi în concerte de anvergură şi piese de teatru, expoziţii şi mese rotunde. Acest proiect a fost iniţiat de Universitatea de Arte "George Enescu" din Iaşi şi este conceput a fi primul program cultural naţional de acest fel, care să pună în relaţie profesională tineri creatori.

DE 1 MAI - Fidel Castro revine la putere
Liderul de la Havana, Fidel Castro, revine la putere chiar de 1 Mai, după o absenţă de zece luni. Anunţul a fost făcut de preşedintele Boliviei, Evo Morales, care susţine că are informaţii din surse sigure. Se pare că anul acesta, la Havana, ziua de 1 Mai va fi specială: sindicatele şi-au anunţat prezenţa masivă la defilările tradiţionale de Ziua Muncii, când se preconizează că peste şase milioane de cubanezi vor ieşi pe străzile Capitalei. (R.R.)

MAREA BRITANIE - Cutremur neaşteptat
Fenomen rar în Regat, seismul de 4,3 grade pe Richter a stârnit panică printre locuitorii zonelor în care s-a simţit cutremurul. Nu s-au înregistrat victime, dar mai multe locuinţe au fost avariate. Cel mai puternic seism din Marea Britanie, de 5,4 grade pe Richter, s-a petrecut în urmă cu 13 ani în Ţara Galilor. şi atunci au fost înregistrate doar pagube materiale.

ZIUA EUROPEI - Maraton cinematografic
Oraşele Madrid, Bruxelles, Roma şi Paris vor sărbători la 9 mai Ziua Europei cu un maraton cinematografic simultan în cadrul căruia vor fi difuzate 27 de filme recente, unul pentru fiecare stat membru al UE, între care filmul românesc "Legături" de Tudor Giurgiu – informează agenţia spaniolă de presă EFE. Filmul "Los fantasmas de Goya", de Milos Forman, avându-i ca protagonişti pe Javier Bardem şi Natalie Portman, va reprezenta Spania.

IPOSTAZE - Spectacol de excepţie
Studioul de concerte "Mihail Jora" al Societăţii Române de Radiodifuziune din Bucureşti a găzduit ieri, la ora 19:00, un concert spectacol de excepţie: "Strălucirile apei", creaţie a compozitorului francez Serge Folie. Cei 50 de membri ai Corului de Copii Radio condus de Voicu Popescu vă aşteaptă cu acelaşi spectacol şi luni 30 aprilie, ora 19:00, la sala Thalia a Filarmonicii de Stat din Sibiu. (L.P.)

PE INTERNET - Probele orale la Bacalaureat
Variantele de subiecte pentru probele orale la examenul de Bacalaureat din această vară au fost publicate pe internet, la adresa www.subiecte2007.edu.ro. Astfel, pe site pot fi găsite subiectele pentru limba şi literatura romană, limba şi literatura maternă şi pentru limbile moderne.

INIŢIATIVĂ - Cursa ţestoaselor uriaşe
Biologi din Statele Unite şi Costa Rica au demarat un proiect de protejare a broaştelor ţestoase intitulat "Cursa ţestoaselor uriaşe". Cu ajutorul unor emiţătoare prin satelit ataşate pe 11 ţestoase, cercetătorii urmăresc migraţia lor anuală din Costa Rica până în Insulele Galapagos şi speră că informaţiile adunate îi vor ajuta să salveze ţestoasele uriaşe de la dispariţie.

EXPOZIŢIE - A 16-a ediţie a CERF
Cea de-a 16-a ediţie a CERF – Computer & Electronics Romanian Fair – va găzdui la Romexpo în perioada 9-13 mai aproape 150 de firme, care vor reprezenta un număr de 650 de mărci. Cei 14.000 de metri pătraţi ai expoziţiei vor fi împărţiţi în patru secţiuni. Prima va fi dedicată comunicaţiilor şi va reuni pe 4.600 mp principalii operatori de telefonie, furnizorii de servicii internet şi transfer de date, furnizorii de echipamente şi soluţii în domeniul comunicaţiilor.
×
Subiecte în articol: observator