x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info Litoral

Info Litoral

13 Aug 2005   •   00:00
PE ADRIAN ENACHE IL ENERVEAZA KITSCH-URILE DIN SHOWBIZZ. Detasat pe Litoral in perioada estivala, solistul Adrian Enache e nevoit sa se lupte cu nonvalorile, cum el insusi le numeste, care vin si se destrabaleaza pe scenele de la malul Marii Negre. "Pe mine doar mizeria din showbizz ma scoate din sarite. Am reusit sa pun pe picioare niste spectacole foarte reusite, la Mamaia, si nu suport cand vad ce prostitutie artistica se produce in atatea parti, pe Litoral. Toti se vaita ca nu sunt bani pentru spectacole, dar nu fac nimic. Am prieteni straini care aleg sa-si petreaca vacanta la Marea Neagra si spun ca seara mor de plictiseala, ca n-au din ce alege, ca distractie. Ne-au luat-o bulgarii inainte. Acolo se canta live chiar si-n cofetarii." (Miruna Mihalcea)

JURNALISTI BELGIENI IN VIZITA IN ROMANIA. In perioada 1-7 septembrie, un grup de 20 de jurnalisti si tour-operatori belgieni si olandezi va vizita Romania. Oaspetii se vor familiariza cu oferta turistica romaneasca, in vederea includerii Romaniei ca destinatie turistica pentru sezonul de toamna-iarna 2005 si cel de primavara-vara 2006. Strainii vor vizita Sinaia, Brasov, Sighisoara, Sibiu, Bucuresti si cateva statiuni de pe Litoral.

INFOMATE PE LITORAL. Autoritatea Nationala pentru Turism va instala aparate de tip "INFOMAT" in mai multe locatii de pe Litoral si din Capitala. Cu ajutorul acestor aparate, turistii vor avea acces la informatii despre cluburi, cinematografe, sali de fitness, hoteluri, sucursale de banci, agentii de voiaj, ambasade, gari, servicii auto, posta, Internet, benzinarii. Tot prin intermediul Infomatelor, turistii vor putea afla detalii despre locatia teatrelor, muzeelor, lacaselor de cult, monumentelor sau bibliotecilor, precum si locul de unde pot cumpara suveniruri. Aparatele vor fi instalate incepand din 15 august in statiunile Eforie Nord, Eforie Sud, Mamaia, Mangalia, Neptun, Saturn, Venus si Bucuresti.

AMENZI DE 14.500 DE LEI. Autoritatea Nationala de Turism a aplicat 13 amenzi in valoare totala de 14.500 de lei noi si a acordat 23 de avertismente, in urma controalelor efectuate in perioada 1-6 august. In acest interval au fost verificate 7 unitati de cazare si 69 unitati de alimentatie publica. Au fost declasificate 3 unitati de alimentatie publica si au fost incheiate 38 note de constatare. Autoritatea Nationala pentru Turism si Ministerul Administratiei si Internelor vor continua controalele in discoteci, in vederea diminuarii poluarii fonice.

Grupaj de stiri realizat cu sprijinul Autoritatii Nationale pentru Turism

×
Subiecte în articol: observator litoral