x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator INFOTRAFIC. În Bucureşti şi mai multe zone ale ţării, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă

INFOTRAFIC. În Bucureşti şi mai multe zone ale ţării, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă

08 Noi 2015   •   10:11
INFOTRAFIC. În Bucureşti şi mai multe zone ale ţării, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, duminică dimineaţa, în Bucureşti şi mai multe zone ale ţării, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă.

Pentru mai multe judeţe (Constanţa, Tulcea, Satu Mare, Dolj, Vâlcea, Olt, Gorj, Mehedinţi, Alba, Timiş, Caraş-Severin, Arad, Bihor, Harghita, Mureş, Sibiu, Cluj, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Galaţi, Călăraşi, Ialomiţa, Giurgiu, Teleorman şi Ilfov) şi pentru municipiul Bucureşti, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionări nowcasting cu cod galben referitoare la ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=2637). Le recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza în funcţie de vizibilitate, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să folosească luminile de întâlnire (luminile de ceaţă trebuie folosite doar dacă vizibilitatea scade semnificativ)", arată un comunicat al Infotrafic.

Poliţia precizează că şoferii trebuie să respecte regulile afişate pe panourile electronice, în primul rând cele referitoare la viteză, să mărească distanţa de mers între autovehicule şi să nu oprească pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă.

×
Subiecte în articol: infotrafic