x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Infringement împotriva României pentru întârzierea implementării legislaţiei în domeniul telecomunicaţiilor

Infringement împotriva României pentru întârzierea implementării legislaţiei în domeniul telecomunicaţiilor

19 Iul 2011   •   12:06
Infringement împotriva României pentru întârzierea implementării legislaţiei în domeniul telecomunicaţiilor

Comisia Europeana a declansat procedura de infringement impotriva Romaniei si a altor 19 state membre ale Uniunii Europene pentru intarzieri in implementarea legislatiei europene in domeniul telecomunicatiilor, informeaza un comunicat de presa al CE.

Este vorba de Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Republica Ceha, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia, Slovenia si Spania. Aceste state au la dispozitie doua luni pentru a raspunde cererii executivului comunitar. In cazul in care nu fac acest lucru sau daca raspunsul este considerat nesatisfacator de catre CE, aceasta le poate trimite un aviz motivat (a doua faza a procedurii de infringement). In ultima faza, cazul poate ajunge in fata Curtii de Justitie a UE, de la Luxemburg.

Reglementarile care trebuie introduse ofera companiilor si consumatorilor noi drepturi in privinta telefoanelor, serviciilor mobile si accesului la internet. Acestea includ dreptul clientilor de a se transfera la alt operator fara a schimba numarul de telefon, dreptul la mai multa claritate in privinta serviciilor si o protectie mai buna pentru datele personale online, arata Comisia, referindu-se la cele 20 de state.

Totodata, noi atributii de supraveghere pentru CE si de reglementare pentru Organismul Autoritatilor Europene de Reglementare pentru Comunicatii Electronice vor crea mai multa siguranta in privinta reglementarilor si vor ajuta operatorii telecom sa se dezvolte pe o piata paneuropeana, noteaza CE, potrivit Mediafax.

Majoritatea celor 20 de tari au instiintat Comisia ca au implementat unele masuri, dar doar sapte state au notificat adoptarea integrala a noilor reglementari, potrivit sursei citate.

CE a initiat in ultimii ani de mai multe ori proceduri de infringement impotriva Romaniei in domeniul telecom, privind de exemplu independenta Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii si retinerea datelor de telecomunicatii.

×
Subiecte în articol: comisia comunicaţii telecom infringement