x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Infringementul care ar putea fi dictat împotriva României îl va costa 600 de euro pe fiecare locuitor al Sectorului 3

Infringementul care ar putea fi dictat împotriva României îl va costa 600 de euro pe fiecare locuitor al Sectorului 3

19 Apr 2012   •   17:58

Romania risca sa fie condamnata la Curtea de Justitie a Uniunii Europene din cauza unei licitatii suspecte de reabilitare a infrastructurii, in valoare de 110 milioane de euro, organizata in 2009 de Primaria Sectorului 3, condusa de pedelistul Liviu Negoita.

Ministerul Afacerilor Europene a transmis zilele trecute la Bruxelles, chiar in ceasul al 12- lea, argumentele primariei privind acordarea contractului cu cantec in valoare de 450 milioane de lei (fara TVA) - 2/3 din valoarea bugetului de 677 mil. lei de care a dispus PS 3 in 2009 - unui grup de firme "de casa" ale lui Negoita.

Partea romana trateaza insa cu foarte mare rezerva motivatiile primariei, considerate insuficiente, asumandu-si chiar riscul unei condamnari a tarii noastre la Curtea de Justitie a UE.

Potrivit unei analize realizata de Asociatia pentru Apararea Demnitatii Cetateanului (APADC), institutia condusa de Liviu Negoita se afla in a treia faza a procedurii de infringement si foarte curand cauza va ajunge pe agenda Curtii de Justitie a Uniunii Europene.

Astfel, APADC atrage atentia asupra efectelor juridice si financiare care vor atinge inevitabil bugetul public, subliniind faptul ca procedura de infringement deschisa de Comisia Europeana impotriva tarii noastre inseamna de fapt daune in bugetul fiecarui locuitor al Sectorului 3 de peste 600 de euro!

×