x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inghetat - Pe net, Vosganian privatizeaza tot cu Mucea

Inghetat - Pe net, Vosganian privatizeaza tot cu Mucea

de Eliza Popa    |    09 Ian 2007   •   00:00

Site-ul oficial al Ministerului Economiei si Comertului (MEC) e un izvor nesecat de lucruri inedite. O simpla lectura a declaratiilor de avere depuse la sfarsit de mandat releva, spre exemplu, ca, in conformitate cu obisnuinta impamantenita, Varujan Vosganian "a ras" cam toti oamenii lui Seres.

Click pt a mari imaginea
DOCUMENT. Ministerul Economiei, corijent pe internet
Site-ul oficial al Ministerului Economiei si Comertului (MEC) e un izvor nesecat de lucruri inedite. O simpla lectura a declaratiilor de avere depuse la sfarsit de mandat releva, spre exemplu, ca, in conformitate cu obisnuinta impamantenita, Varujan Vosganian "a ras" cam toti oamenii lui Seres. Unii dintre acestia, printre care si ex-sefa de cabinet Roxana Iacob (actor important in documentele procurorilor care ancheteaza faimosul caz "tradare si spionaj") si fostul consilier personal Dumitru Saitoc, au respectivele documente inactive; adica ori nu le-au depus la plecare, ori acestea nu au fost scanate.

RUDE. La cabinetul ministrului n-a ramas locul parjolit. A aparut rapid angajat un anume Dumitru Cocea; care nu se stie cu ce se ocupa in MEC, intrucat are, de asemenea, declaratia de avere inactiva. In privat, acesta este asociat al lui Vosganian (in firma cu rezonanta europeana Abator Express), fin al ministrului, fost sef de cabinet si, conform declaratiilor sale, "prieten de-o viata". Cea mai interesanta este sectiunea dedicata Oficiului de Privatizare (OPSPI), transferat intre timp de Guvern, in urma unui imens scandal, la AVAS, dar la fel de prezent pe site-ul MEC. La persoanele de contact pentru privatizari in industrie troneaza falnic (cu telefon, fax si e-mail), pe post de adjunct al institutiei, Dorinel Mihai Mucea, acuzat de procurori de tradare prin transmitere de secrete, eliberat din functie si aflat deja la al doilea mandat de arestare de 30 de zile. Si la alte case. Nu este o surpriza incremenirea unor pagini de internet de la institutii importante. Formula sub care se ascunde lipsa de transparenta a informatiei publice a devenit obositoarea "pagina in constructie". Chiar si paginile de internet ale Uniunii Europene nu sunt actualizate operativ. Jurnalul National a "deschis" paginile site-ului oficial al UE; la cateva zile dupa aderare, Romania si Bulgaria ramasesera tot tari in curs de aderare.

×
Subiecte în articol: observator