x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inimioare de ciocolată poleite cu aur şi cristale Swarovki, realizate la Cisnădie pentru Valentine's Day

Inimioare de ciocolată poleite cu aur şi cristale Swarovki, realizate la Cisnădie pentru Valentine's Day

13 Feb 2019   •   12:29
Inimioare de ciocolată poleite cu aur şi cristale Swarovki, realizate la Cisnădie pentru Valentine's Day

Ciocolatierii de la o fabrică din oraşul Cisnădie au pregătit în acest an zeci de mii de inimi de ciocolată, roz şi roşii, dar şi unele poleite cu aur sau cu cristale Swarovki, special create pentru Valentine's Day.

"Este sezonul inimioarelor. Am realizat în acest an zeci de mii de inimioare, pentru clienţi din toată ţara. Sunt în special inimioare din ciocolată roz şi roşii", a declarat patronul fabricii de ciocolată, Florin Balan.

Potrivit acestuia, preţul pralinelor şi al figurinelor de ciocolată cu tematică de Ziua Îndrăgostiţilor variază între un leu şi 400 de lei.

Întrebat de ce clienţii comandă cadouri dulci, ciocolatierul Florin Balan a spus că acestea exprimă "nevoia de afecţiune şi o notă de optimism".

Cele mai scumpe inimioare sunt cele realizate din ciocolată poleită cu aur. La cererea clienţilor, se pot decora inimioarele şi cu cristale Swarovki, comestibile. Un sfert de kilogram de praline în formă de inimioare, poleite cu aur comestibil, costă cu aproximaţie 400 de lei. Iar cine doreşte ca dragostea să fie bine "conservată", poate comanda o conservă umplută cu inimi de ciocolată.

Unii clienţi îşi doresc sculpturi în ciocolată. Aşa că la fabrica din Cisnădie se realizează îndrăgostiţi care se îmbrăţişează, în formă de inimă. O asemenea sculptură de ciocolată cântăreşte 800 de grame şi costă 120 de lei. La acelaşi preţ se poate comanda şi Turnul Eiffel din ciocolată, pentru cei care nu reuşesc să ajungă la Paris să vadă turnul adevărat.

Unul din produsele de Ziua Îndrăgostiţilor realizate la Cisnădie, care este cerut anual de clienţi, este Kamasutra de ciocolată.

Ciocolatierii din judeţul Sibiu au primit şi cereri suprinzătoare din partea unor clienţi romantici, de modă veche, care au dorit să le fie redactate scrisori de dragoste, în ciocolată. Până acum, la Cisnădie s-au realizat felicitări de Paşte şi Crăciun, din ciocolată.

Artizanatul în ciocolată este o afacere de nişă în România. În cazul produselor de la Cisnădie, aici în fiecare sezon s-a lansat un produs nou sau reintepretat. Potrivit lui Florin Balan, o ciocolată de calitate, sănătoasă, trebuie să aibă o concentraţie cât mai mare de cacao şi să fie realizată de producători de marcă. AGERPRES

×