x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Initiativa - Liceenii promoveaza Harta Verde

Initiativa - Liceenii promoveaza Harta Verde

05 Aug 2008   •   00:00
Initiativa - Liceenii promoveaza Harta Verde

Asociatia Culturala Goodartofnoon dezvolta dinamic Harta Verde a Bucurestiului, ajungind in faza de proiect-pilot al componentei educationale.



Asociaţia Culturală Goodartofnoon dezvoltă dinamic Harta Verde a Bucureştiului, ajungînd în faza de proiect-pilot al componentei educaţionale.

Harta Verde a Bucureştiului îşi propune să devină un ghid al Bucureştiului ce promovează un mod de viaţă durabil, identificînd resurse naturale, culturale şi sociale. Această iniţiativă urmăreşte responsabilizarea cetăţenilor şi a autorităţilor locale în vederea dezvoltării unui oraş civilizat. Totodată, Harta Verde promovează Bucureştiul ca o destinaţie agreabilă pentru turiştii care îl vizitează.

PROPUNERI ŞI SOLUŢII. Elevi din licee de prestigiu precum Colegiul Naţional "Sf. Sava", "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti sau "I.C. Brătianu" din Piteşti alături de Asociaţia Culturală Goodartofnoon şi partenerii proiectului Harta Verde vor realiza o analiză a resurselor durabile pentru mai multe zone ale Capitalei, vor crea hărţi tematice pentru aceste zone, urmate de propuneri şi soluţii pentru diferite probleme identificate. Astfel, liceenii vor acumula cunoştinţe despre modul de derulare a unui proiect sau folosirea unor sisteme de cartografiere.

Etapa educaţională a proiectului se desfăşoară sub emblema GIS Day, o iniţiativă demarată la nivel mondial a National Geographic Society. În acest an GIS Day va avea loc la data de 19 noiembrie.

Asociaţia Culturală Goodartofnoon a început promovarea proiectului Harta Verde în licee în luna iunie 2008, elevii dînd dovadă de mult entuziasm, hotărîţi să îmbine zilele de vacanţă cu zile de "muncă", întîlnindu-se uneori dimineaţa la 7 pentru a demara investigaţiile pe teren, ale căror rezultate vor fi decisive în redactarea proiectelor finale.

Liceenii au fost împărţiţi pe grupe, fiecare grupă stabilindu-şi propriul proiect. Au urmat cursuri în cadrul unor traininguri susţinute de partenerii proiectului: cursuri GIS, de operare pe calculator în vederea întocmirii de hărţi, susţinute de ESRI, cursuri de advertising susţinute de Grey, cursuri de relaţii publice susţinute de Mercury 360. Instituţii de prestigiu precum Muzeul Municipiului Bucureşti, Societatea Ornitologică Română şi organizaţii nonguvernamentale ca Asociaţia Bate Şaua i-au ajutat în munca de documentare. Au învăţat cum se lucrează în echipă, cum trebuie elaborată strategia unui proiect, cum trebuie structurat un plan de lucru. Echipa Jurnalul Naţional îi va învăţa cum să structureze şi cum să redacteze un articol sau un comunicat de presă în vederea prezentării unui proiect.

×
Subiecte în articol: verde! verde harta harta verde