x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Înotătorul român Avram Iancu a eşuat în încercarea de a traversa înot Canalul Mânecii

Înotătorul român Avram Iancu a eşuat în încercarea de a traversa înot Canalul Mânecii

de Agerpres    |    03 Oct 2014   •   19:08
Înotătorul român Avram Iancu a eşuat în încercarea de a traversa înot Canalul Mânecii

Sportivul român Avram Iancu a eşuat, vineri, în încercarea sa de a traversa înot Canalul Mânecii, valurile mari şi o stare de sănătate care s-a degradat rapid după aproape 11 ore de înot continuu, impunând ca bibliotecarul din Petroşani să încheie cursa la jumătatea distanţei de malul francez.

Potrivit publicaţiei româneşti "Anunţul de UK", care a transmis în sistem "live text" evoluţia sportivului de 38 de ani, Avram Iancu a avut un parcurs bun în primele zece ore de înot. În cea de-a 11-a oră însă lucrurile s-au precipitat, înotătorul având nevoie de mai multe pauze în care a acuzat stări de vomă. El a fost nevoit să abandoneze cursa după 10 ore şi 43 de minute de la primul contact cu apa rece a Canalului Mânecii.

"Avram a început bine traversarea, iar vremea părea să-i fie favorabilă. Apa foarte rece, dar şi valurile, care au devenit din ce în ce mai mari, au răsturnat însă toate pronosticurile. După mai multe pauze în care a vomitat, neînfricatul înotător român, venit tocmai de la Petroşani ca să cucerească Canalul Mânecii, a fost nevoit să abandoneze lupta cu valurile şi curenţii marini", a consemnat Eugen Popa, redactor la ziarul Anunţul de UK, pe site-ul publicaţiei citate.

Este pentru a doua oară, în ultimele două luni de zile, când înotătorul Avram Iancu şi-a încercat puterile cu apele reci ale Canalului Mânecii, în tentativa sa de a deveni primul român care străbate înot distanţa dintre malurile englez şi francez ale acestuia.

La începutul lunii august, Iancu a fost nevoit să abandoneze cursa spre malul francez din cauza unei marei foarte puternice şi a valurilor foarte mari care l-au îndepărtat foarte mult de traseul optim pe care ar fi putut ajunge pe malul francez, românul aflându-se atunci la circa 15 kilometri de final.

În ultimii 200 de ani, Canalul Mânecii a fost traversat înot de 900 de oameni, dar printre ei nu se află niciun român. Statisticile mai arată că din şase înotători, pregătiţi după toate regulile vieţii sportive, doar unul reuşeşte să câştige această confruntare cu natura.

×
Subiecte în articol: avram iancu canalul manecii