x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator INP: Comunitatea locală nu vrea includerea Roşia Montană în UNESCO întrucât ar bloca investiţiile în acea zonă

INP: Comunitatea locală nu vrea includerea Roşia Montană în UNESCO întrucât ar bloca investiţiile în acea zonă

26 Sep 2013   •   13:24
INP: Comunitatea locală nu vrea includerea Roşia Montană în UNESCO întrucât ar bloca investiţiile în acea zonă

Directorul Institutului Naţional al Patrimoniului, Alexandru Muraru, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că galeriile romane de la Roşia Montană nu pot fi incluse în patrimoniul UNESCO cât timp comunitatea locală nu doreşte acest lucru.

Întrebat, în calitate de director al singurei instituţii din România abilitate să întocmească dosarele pentru intrarea în patrimoniul UNESCO, dacă este posibil ca galeriile romane de la Roşia Montană să fie incluse în patrimoniul acestei organizaţii, Alexandru Muraru a răspuns că ONG-urile care acuză blocarea includerii zonei Roşia Montană în Patrimoniul Mondial UNESCO "nu cunosc procedura".

Potrivit lui Muraru, decizia în privinţa includerii zonei Roşia Montană în Patrimoniul Mondial UNESCO aparţine autorităţilor locale, iar Primăria locală este împotriva ideii. "Este clar şi de ce, pentru că ar bloca orice investiţie în zonă. Până la urmă, este decizia lor, o înţeleg perfect. La Roşia Montană s-a făcut anul trecut un referendum local unde peste 80% dintre locuitori s-au pronunţat pentru începerea exploatării miniere. Acolo nu se mai lucrează din 2006”, a spus Alexandru Muraru.

Mai multe informatii, aici.

×