x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Înregistrări mortale pentru fraţii Băsescu

Înregistrări mortale pentru fraţii Băsescu

de Jurnalul National    |    15 Iun 2014   •   18:01
Înregistrări mortale pentru fraţii Băsescu
Probe audio-video indică traseul spre Traian

Înregistrări explozive în cazul Mircea Băsescu- Bercea Mondial, ce ar putea schimba cursul anchetei, au fost depuse la DNA. Din aceste înregistrări reiese clar că Mircea Băsescu a luat bani de la familia lui Bercea Mondial pentru a-l scăpa pe acesta şi pe fiul său de la închisoare.

Avocatul Pavel Abraham, apărătorul familiei lui Sandu Anghel, cunoscut sub numele de Bercea Mondial, a depus vineri, 13 iunie 2014, înregistrările audio şi video în care ar apărea fratele preşedintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu, stand de vorbă în biroul sau cu membri ai familiei lui Bercea Mondial, scrie Lumea Justiţiei. Despre aceste înregistrări, fiica lui Bercea Mondial, Izaura Anghel, a susţinut că dovedesc că Mircea Băsescu a luat 600.000 euro de la familia lui Sandu Anghel, sub promisiunea că va interveni pentru ca Bercea Mondial să iasă din închisoare. O parte din aceşti bani, conform susţinerilor membrilor familiei lui Bercea Mondial, ar fi ajuns la preşedintele Traian Băsescu, la fratele acestuia Mircea Băsescu, dar şi la
intermediarul, Marian Căpăţână. Aflat la sediul DNA Constanţa, avocatul Abraham a dezvăluit că înregistrările conţin “lucruri” care vor putea schimba cursul anchetei, dată fiind “forţa probantă pe care o au”.

La DNA au fost depuse imaginile în care apare Mircea Băsescu discutând cu membrii familiei lui Bercea Mondial

Potrivit avocatului Pavel Abraham, au fost depuse la dosar două înregistrări, dintre care una audio, iar alta audio-video. Iată ce a declarat avocatul Pavel Abraham la DNA Constanţa: “Sunt unele înregistrări care aduc argumente în plus la acuzaţiile care i se aduc clientului meu, lui Florin Anghel. (...) Apare şi Mircea Băsescu. Sunt lucruri care vor fi folositoare şi vor contracara anumite chestiuni care rezultă din dosarul de urmărire penală. Sunt imagini clare, ca lumina zilei (...) Sper că vor schimba cursul anchetei prin forţa probantă pe care o au. Aceste înregistrări urmează să fie evaluate de procurori. Sunt înregistrări audio şi video care vizează persoanele în cauză. O înregistrare este audio, iar alta este video. Sunt convins că vom vedea şi consecinţele practice, prin măsurile ce urmează a fi luate de procurori".

Intervenţie de 600.000 euro

Încă de la momentul la care au dezvăluit ca sunt în posesia unor înregistrări audio-video, membrii familiei Bercea Mondial au precizat că în acestea apare şi fratele preşedintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu. Potrivit afirmaţiilor familiei lui Sandu Anghel, din înregistrări reiese clar că Mircea Băsescu a luat bani de la aceştia pentru a-i scăpa pe Bercea Mondial şi pe fiul acestuia, Florin Anghel, zis Băsică, din închisoare, după ce au fost condamnaţi definitiv de ICCJ la 8 ani şi 9 luni închisoare pentru tentativa de omor, după ce, în februarie 2011, l-a înjunghiat pe nepotul sau Ionuţ Anghel, respectiv la 5 ani şi 3 luni închisoare pentru complicitate la tentativa de omor.

Rudele lui Bercea Mondial susţin că i-au dat lui Mircea Băsescu 600.000 de euro pentru eliberarea acestuia şi a fiului acestuia din închisoare. Din aceşti bani, susţine familia lui Bercea Mondial, 100.000 de euro s-ar fi dus la intermediarul Marian Căpăţână, 200.000 la Mircea Băsescu, care, potrivit declaraţiilor lui Florin Anghel, fiul lui Bercea, ar fi dat asigurări ca 300.000 de euro ajung la “Traian”. Ulterior, potrivit susţinerilor membrilor familiei lui Bercea Mondial, Mircea Băsescu ar fi cerut alţi 400.000 euro pentru a fi efectuată intervenţia, întrucât Bercea nu va putea fi scos cu mai puţin de 1 milion euro.

În acest context, la începutul lunii iunie, ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, soţul Izaurei Anghel fiica interlopului, a fost arestat pe motiv că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu, că va da totul în vileag dacă nu îşi recuperează banii pe care i-a plătit pentru eliberarea din arrest a lui Sandu Anghel şi Florin Anghel. Întrucât, din cei 600.000 euro, Mircea Băsescu ar fi înapoiat doar 300.000 euro, Izaura Anghel s-a dus la fratele preşedintelui pentru a recupera alţi 285.000 euro.

Interesant este că despre înregistrarea în care ar apărea Mircea Băsescu au făcut referire chiar şi procurorii DNA. Acest lucru reiese din încheierea Tribunalului Constanţa prin care s-a dispus arestarea preventivă a ginerelui Marius Constantin. Potrivit încheierii, procurorii DNA au precizat că la dosar există o înregistrare video care suprinde o întâlnire între rudele lui Bercea Mondial, Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, cel care ar fi intermediat o şpagă de 600.000 de euro pentru eliberarea lui Sandu Anghel. Din discuţiile purtate ar rezulta existenţa unor indicii potrivit cărora s-ar fi dat bani pentru eliberarea lui Bercea, însă DNA a reţinut că banii ar fi fost opriţi de Marian Căpăţână, care i-ar fi folosit pentru o afacere.

Administraţia Prezidenţială:“Acuzaţiile sunt mincinoase şi nu au nicio legătură cu realitatea”

Toate susţinerile familiei lui Sandu Anghel au fost negate de Administraţia Prezidenţială, mai exact, prin purtătorul de cuvânt Bogdan Oprea. Acesta a declarat ca “acuzaţiile sunt mincinoase şi nu au nicio legătură cu realitatea”: “Domnul Florin Anghel, doamna Fănica Anghel, domnul Marius Constantin, doamna Izaura Anghel şi un minor au încercat să îi şantajeze pe domnul Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României, domnul Traian Băsescu. Aşa cum prevede legislaţia în vigoare, domnul Mircea Băsescu a sesizat de îndată organele de anchetă”.

×