x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Înregistrări video antiromâneşti, realizate la Budapesta

Înregistrări video antiromâneşti, realizate la Budapesta

de Anna Kovacs    |    12 Aug 2012   •   19:35
Înregistrări video antiromâneşti, realizate la Budapesta

Postarea, pe Youtube, a celor trei filmulete cu continut antiromanesc i-a scandalizat pe organizatorii taberei de la Borzont. Inregistrarile video prezinta mai multi tineri, imbracati in uniforme militare, care sunt invatati sa traga cu pistolul sau cu pusca, in poligon.

Sub fiecare dintre cele trei filmulete apare mesajul "Noi suntem Militia Secuiasca Maghiara, cei chemati pentru eliberarea Ardealului de sub ocupatia romana. Daca vrei sa te alaturi, cauta-ne la tabara EMI din Borzont. Filmul arata cat suntem de hotarati in actiunile noastre".

Potrivit purtatorului de cuvant al taberei EMI, Lobassy Csehtamas, aceste filmulete au fost realizate acum circa doi-trei ani. In imagini apar, intr-adevar, cativa tineri in compania membrilor Garzii Nationale Secuio-Maghiare care in acea vreme asigura paza si ordinea in cadrul taberei EMI. Intre timp, aceasta formatiune s-a si desfiintat. Numai ca filmarile nu erau facute in tabara, ci in Ungaria. Purtatorul de cuvant a subliniat ca aceste filme nu au fost filmate in cadrul taberei EMI, ci la Budapesta, in timpul unui curs de autoaparare, iar tabara EMI nu are nici un amestec in ceea ce s-a intamplat acolo. "Aceste filmulete au fost facute la Budapesta si au menirea de a ne provoca, deoarece persoana care le-a postat pe internet a facut sa se inteleaga ca aceste filme ar fi fost facute in tabara de la Borzont. Filmele au o subtitrare falsa." Lobassy a mentionat ca in cauza au anuntat Politia municipiului Gheorgheni si spera ca se va afla identitatea celui care a postat filmuletele pe internet. El a mentionat pentru Jurnalul National ca se poate compara imaginile cu cele din tabara, fiind vizibil in urma comparatiei ca nu este vorba despre acelasi teren.

×