x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inspectoratul şcolar: 97 de noi cazuri de gripă în şcolile din Bucureşti

Inspectoratul şcolar: 97 de noi cazuri de gripă în şcolile din Bucureşti

31 Ian 2019   •   18:02
Inspectoratul şcolar: 97 de noi cazuri de gripă în şcolile din Bucureşti

Inspectorul general şcolar Ioana Neacşu a anunţat, joi, în şedinţa Consiliului General, că sunt 97 de noi cazuri de gripă în Bucureşti.
"Odată cu debutul acestor cazuri, care ulterior au fost declarate ca epidemie la nivelul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, s-a stabilit o legătură permanentă cu Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti, prin intermediul căreia s-a instituit un sistem de raportare din partea cabinetelor medicale şcolare, prin personalul medical care le deserveşte, către DSP. În fiecare zi, DSP ne aduce la cunoştinţă cazurile noi apărute. Cifra pe care au anunţat-o dânşii pentru ziua de astăzi e de 97 de noi cazuri de gripă intervenite în Bucureşti. În baza acestei propuneri pe care această instituţie o trimite Inspectoratului Şcolar, noi decidem în baza legii suspendarea temporară a cursurilor pe perioadă de maxim 5 zile. Pentru ziua de ieri, în baza adresei DSP, ni s-a lansat propunerea de suspendare a activităţii în 14 unităţi de învăţământ - 8 unităţi de învăţământ preşcolar şi 6 unităţi de învăţământ gimnazial. Situaţia la acest moment e următoarea - activitatea şcolară e temporar suspendată în aceste unităţi pentru două zile, mai precis pentru 31 ianuarie şi 1 februarie", a spus Neacşu.
Primarul general, Gabriela Firea, a menţionat că, potrivit prevederilor în vigoare, o clasă se poate închide dacă are mai mult de trei copii care au gripă sau o unitate de învăţământ poate fi închisă dacă 20% dintre elevi au fost diagnosticaţi cu gripă.
"La nivelul ASSMB s-au luat măsuri în absolut toate şcolile, la cabinetele medicale care realizează triajul zilnic, la fel, în toate spitalele (...). Inspectoratul e cel care, pe baza informaţiilor primite de la DSP, decide sau nu închiderea unei unităţi şcolare", a adăugat Firea.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: gripă