x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Instanţa a decis: Tânărul care l-a scuipat pe Băsescu va fi internat la spitalul de psihiatrie

Instanţa a decis: Tânărul care l-a scuipat pe Băsescu va fi internat la spitalul de psihiatrie

29 Mai 2014   •   15:09
Instanţa a decis: Tânărul care l-a scuipat pe Băsescu va fi internat la spitalul de psihiatrie

Magistraţii Judecătoriei Constanţa au admis, astăzi, cererea procurorilor de internare pentru şapte zile la spitalul de psihiatrie de la Palazu Mare a bărbatului cercetat pentru ultragierea preşedintelui Traian Băsescu, informează Agerpres. Decizia judecătorilor nu este definitivă, putând fi contestată.

Judecătorii s-au pronunţat în acest caz la solicitarea procurorilor, în urma refuzului lui Adrian Zglobiu de a fi internat miercuri la spitalul de psihiatrie de la Palazu Mare.

În dimineaţa zilei de miercuri, Zglobiu a încercat să se sinucidă când poliţiştii s-au dus la el acasă pentru a-l duce la spitalul de psihiatrie, fiind transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe, unde i-au fost tratate rănile superficiale pe care şi le-a provocat cu un cuţit pe gât şi abdomen. Ulterior, el a fost dus cu ambulanţa la Palazu Mare, însă a refuzat spitalizarea.

Preşedintele Traian Băsescu a depus o plângere pentru ultraj la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în urma incidentului petrecut sâmbătă în port, când şeful statului a fost scuipat de un bărbat.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, procurorul Zafer Sadîc, a declarat pentru AGERPRES că plângerea a fost formulată prin e-mail, pe data de 25 mai. El a menţionat că cercetările în dosarul respectiv vor fi continuate de procurori sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj.

În noaptea de duminică spre luni, constănţeanul care l-a scuipat pe preşedintele Traian Băsescu, la finalul festivităţilor din Portul Constanţa dedicate Navei Şcoală Mircea, a fost scos din arest, anchetatorii stabilind, după schimbarea încadrării juridice a faptei comise, cercetarea penală a acestuia în stare de libertate pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

La ieşirea din arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, agresorul şefului statului a declarat că regretă faptele pe care le-a comis.

Sâmbătă, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa întocmindu-i dosar penal pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, ultraj şi loviri sau alte violenţe.

×