x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Instituţiile statului, sinecuri pentru pedelişti

Instituţiile statului, sinecuri pentru pedelişti

de Monalise Hihn    |    25 Sep 2011   •   12:38
Instituţiile statului, sinecuri pentru pedelişti

Reprezentantii PDL turuie de dimineata pana seara ca fac reforma, ca inlatura clientela politica si ca, in sfarsit, statul nu mai este sufocat de atatia bugetari. In fapt, institutiile statului sunt pline de oameni ai PDL, angajati pe functii dupa ce partidul a ajuns la putere. Fie ca au pregatirea necesara, fie ca nu, pedelistii fac legea in institutiile si firmele de stat din judetul Hunedoara. Din pacate, multi dintre ei nu au pregatirea necesara in domeniu, dar asta nu mai conteaza atunci cand partidul i-a chemat sa se sacrifice pentru 'binele tarii'.

La Electrocentrale Deva, director general a fost numit in urma cu aproape un an, Tiberiu Mircea Borca, fost director reparatii in cadrul firmei, dar si presedinte al PDL Deva. Acesta avea o experienta de aproximativ 30 de ani in domeniu, dar niciodata nu s-a problema ca el sa ajunga in functia de conducere. Pentru ca este docil, el a ajuns sa conduca Electrocentrale Deva din ianuarie 2011. Imediat dupa instalarea sa in functie, a declarat intr-o emisiune televizata ca i-a luat locul fostul director pentru ca 'asa a decis partidul'. El este si consilier local la Deva, for in cadrul caruia alaturi de ceilalti patru colegi de-ai sai voteaza de cateva luni hotarari de consiliu ce se afla in instanta, pentru ca au fost atacate in contencios administrativ de catre Institutia Prefectului. O alta colega a lui Borca, Madalina Mateuca este si ea angajata la Electrocentrale Deva (Termocentrala Mintia), acolo unde mai lucreaza si presedintele UDMR Deva, Ferdinand Pogacsan. Si pentru ca tabloul sa fie complet, desigur ca printre firmele care fac afaceri cu aceasta societate se numara si una a deputatului PDL de Hunedoara, Viorel Arion (cel care a reusit performanta sa deruleze, de-a lungul timpului, 265 de contracte cu statul).

Minvest Deva este o alta firma de stat, in fruntea careia au fost postati pedelisti. De aceasta data, cei doi directori chiar nu au nicio legatura cu mineritul. Ladislau Farcas, notar, a fost cocotat de catre partid in functia de director general. Numele acestuia a aparut in mai multe scandaluri. Intai, l-a angajat la Minvest Deva pe un fost angajat al Primariei municipiului Hunedoara, pe motiv ca a fost vecin cu parintii acestuia. Apoi, a fost acuzat ca a amenintat-o pe o consiliera locala din Deva, membra a PRM, cu desfacerea contractului de munca, daca nu participa la o sedinta ca sa ii asigure cvorum primarului Devei, Mircia Muntean. La Minvest, Farcas este secondat de catre Nicolae Balosin, caruia i se spune 'agronomul' pentru ca acestea ar fi studiile pe le-a absolvit. Cei doi sunt si consilieri locali PDL la Hunedoara. Tot la Minvest a fost angajata si fosta consiliera de la biroul parlamentar al deputatului Arion, Bianca Lovasz. Si cum nu mai e o surpriza pentru nimeni, firesc exista si un contract incheiat cu una dintre firmele deputatului PDL Viorel Arion.

La Registrul Auto Roman a fost numit de cateva luni director un consilier judetean al PDL, Nicolae Chirila, om de casa al deputatului Arion. Chirila si-a finalizat studiile abia in urma cu vreo doi ani. A fost si el norocos in viata, pentru ca inainte sa lucreze la RAR fusese angajat la EcoSid Hunedoara de catre Marian Mihalache, fost vicepresedinte al PDL Hunedoara, in prezent condamnat pe viata in Irlanda pentru ca si-a ucis anul trecut fosta iubita.

PDL are grija si de generatia tanara. La Directia de Statistica, spre exemplu, au fost angajati cativa tineri, pe care anul acesta partidul i-a trimis si in tabara sociala la mare, chiar daca locurile respective erau destinate copiilor si tinerilor care provin din familii nevoiase. Si lipitorii de afise trebuie rasplatiti intr-un anume fel si doar nu s-or apuca acum mai-marii PDL sa ii angajeze pe la firmele proprii, cand statul este o vaca numai buna de muls.

PDL are grija si de fruntasii partidului care evolueaza in mediul privat. Angajata a lui Videanu la Marmosim Simeria pe post de secretara, presedinta Organizatiei Simeria a PDL, Marcela Danciu, detine, impreuna cu Valentin Asan (sef pe la OT PDL Simeria) o firma ce presteaza servicii de curatenie pe la diverse institutii deconcentrate din judetul Hunedoara. Desigur ca acele institutii nu mai au femei de serviciu, care au fost concediate in urma reformei statului, si inlocuite cum era de asteptat cu 'matura portocalie'. Un alt pedelist de frunte, Matei Oprita, a devenit unic administrator la o firma care a fost deschisa exact in acelasi sediu cu Marmosim Simeria, firma lui Videanu. Poate nu e de neglijat nici faptul ca ani in sir Oprita a fost 'locotenentul' lui Gheorghe Pogea, atat la Siderurgica Hunedoara, cat si la Marmosim. Parte dintre angajati lui Videanu au fost deja mutati pe aceasta noua firma, MARMO TRANSIM SRL. Oare sa aiba aceasta mutare legatura cu intrebarea pe care a adresat-o in urma cu ceva vreme, Adriean Videanu, atunci ministru, Comisiei Europene legata de posibila accesare de fonduri europene de catre firma sa?!

×