x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Întâiul telefon al ţării. Aveţi numărul lui Băsescu? Crin: "Nu." Zgonea: "Uite!" Ce spun miniştrii

Întâiul telefon al ţării. Aveţi numărul lui Băsescu? Crin: "Nu." Zgonea: "Uite!" Ce spun miniştrii

07 Feb 2013   •   09:48
Întâiul telefon al ţării. Aveţi numărul lui Băsescu? Crin: "Nu." Zgonea: "Uite!" Ce spun miniştrii

Numărul de telefon mobil al lui Traian Băsescu trecut în propria agendă este, poate, cel mai preţuit contact pentru orice politician. RTV.NET  a încercat să afle câţi dintre oamenii politici din prim-plan îl au sau câţi recunosc că îl au, cine poartă discuţii telefonice cu preşedintele şi care este procedura prin care demnitarii iau legătura cu şeful statului.

De cele mai multe ori, demnitarii, fie că este vorba despre membri ai Guvernului sau ai Parlamentului, iau legătura cu Traian Băsescu prin telefoanele operative sau telefonând la cabinetului preşedintelui, număr rezervat, practic, relaţiilor instituţionale, beneficiind de protecţia Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS).

De la preşedintele Republicii, la primul-ministru, membrii Executivului, preşedinţii celor două Camere parlamentare, şefii comisiilor parlamentare, liderii de grup din Parlament şi şefii de agenţii centrale, aproximativ 1500 de demnitari beneficiază de telefoane operative şi „fire scurte interguvernamentale".

De asemenea, şeful statului are la dispoziţie un telefon mobil recomandat de STS, cu o cartelă specială. În mod evident, numărul de mobil al lui Traian Băsescu nu poate fi aflat de nimeni, fără voinţa preşedintelui, beneficiind de cea mai înaltă protecţie a datelor. Convorbirile telefonice ale şefului statului sunt criptate prin intermediul unor programe care fac practic imposibilă reconstituirea lor.

Află pe RTV.NET ce au răspuns demnitarii la întrebarea: „Aveţi numărul de mobil al domnului Traian Băsescu?"

×
Subiecte în articol: telefon basescu crin zgonea