x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Întâlnire la Budapesta între premierul ungar şi liderii UDMR şi PPMT

Întâlnire la Budapesta între premierul ungar şi liderii UDMR şi PPMT

de Istvan Deak    |    09 Iul 2012   •   14:25
Întâlnire la Budapesta între premierul ungar şi liderii UDMR şi PPMT

Premierul ungar, Viktor Orban, s-a intalnit, luni, la Budapesta, cu liderii UDMR si PPMT, relateaza agentia ungara de presa MTI, care citeaza un anunt al purtatorului de cuvant al Guvernului Ungariei.

La cele doua intalniri, care au avut loc separat, au participat vicepremierul ungar Zsolt Semjen si adjunctul secretarului de stat ungar Zsuzsanna Repas.

In cursul intrevederii cu Hunor Kelemen si Rozalia Biro, din partea UDMR, s-a discutat despre evolutiile politice din Romania si despre situatia etnicilor maghiari, a precizat Bertalan Havasi, subliniind ca este esentiala obtinerea celei mai puternice reprezentari a maghiarilor in alegerile parlamentare din Romania.

"S-a discutat si despre masurile care vor fi luate in legatura cu evolutiile preocupante din scolile cu predare in maghiara", a spus Havasi.

Luni dimineata, Orban s-a intalnit cu Laszlo Tokes, Tibor T. Toro si Szilard Demeter, din cadrul Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT). Cu totii s-au declarat de acord ca garantarea valorilor democratice si a stabilitatii pe baza principiilor statului de drept in Romania reprezinta un interes comun.

×