x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Interlopi retinuti - Duduieni si Caraiani, laolalta intr-o boxa

Interlopi retinuti - Duduieni si Caraiani, laolalta intr-o boxa

de Violeta Fotache    |    10 Feb 2007   •   00:00
Interlopi retinuti - Duduieni si Caraiani, laolalta intr-o boxa

Autoritatile judiciare, sub coordonarea Parchetului Capitalei, au demarat ieri-dimineata o ampla actiune de anihilare a unei retele de crima organizata care actiona pe raza Capitalei si a unor localitati din judetele Ilfov si Giurgiu.

Au fost efectuate 25 de perchezitii domiciliare si au fost ridicate 30 de persoane, membri ai clanurilor Duduienilor si Caraiani, precum si legaturile lor. Potrivit comunicatului Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti, aceste persoane, majoritatea cu antecedente penale, sunt suspectate de comiterea infractiunilor de tentativa de omor, furt de auto, santaj, precum si asociere in vederea savarsirii de infractiuni. In urma perchezitiilor au fost ridicate bijuterii din aur, obiecte electronice, documente si arme albe.

Actiunea are legatura cu incidentul din 22 august 2006, petrecut intr-o spalatorie auto din cartierul Ferentari, cand un cunoscut personaj din lumea interlopa, Dorel Marin, a tras mai multe focuri de arma inspre masina in care se afla Ion Lungu, un fost locotenent al fratilor Camataru, potrivit procurorului anchetator Maximilian Balasescu. La operatiune au participat politisti din cadrul mai multor structuri specializate in investigatii criminale, combaterea crimei organizate, trupe de interventie atat din cadrul Ministerului de Interne, cat si din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, precum si lucratori SRI si DGIPI. La ora inchiderii editiei, operatiunea de anihilare a retelei era inca in desfasurare. In paralel, procurorii au inceput audierea persoanelor in vederea retinerii si prezentarii lor instantei de judecata cu propunerea de arestare preventiva.

×
Subiecte în articol: observator