x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO. Interviu-document: Regele Mihai despre 23 august 1944

VIDEO. Interviu-document: Regele Mihai despre 23 august 1944

de Dan Constantin    |    22 Aug 2014   •   00:53
VIDEO. Interviu-document: Regele Mihai despre 23 august 1944

23 august 1944- 23 august 2014.
Un arc de timp de 70 de ani care are pornirea într-un moment de mare încordare politică și militară, sprijinit acum șchiop, pe o tăcere stânjenitoare a autorităților. O tăcere absolut stânjenitoare, tâmpă, care jignește profund oameni politici, militarii, familiile veteranilor implicați în eliberarea României de fascism.

Rostul acestor rânduri nu este să fixeze în contemporaneitate semnificația schimbării de proporții produse de ruperea alianței cu Hitler și alăturarea României Națiunilor Unite. Sunt sute, chiar mii de lucrări ale istoricilor despre evemimentele de atunci. Un document excepțional care dezvăluie secrete neștiute și adevăruri cenzurate despre 23 august 1944 este cel difuzat joi seara la Sinteza zilei de Antena 3 - interviul cu Regele Mihai realizat în 1994 de Marilena Rotaru.

Regele României este singurul șef de stat al lumii, martor și erou al cumplitelor ciocniri din conflagrația mondială, care poate încă să dezlege prin viu grai, cu certificat de autenticitate, firul destinului. A făcut-o acum 20 de ani într-o emisiune, vai, trimisă la subsol, și recuperată acum, din fericire, de Antena 3.

Demersul facut de Mihai Gâdea s-ar impune repetat. Merită ca milioane de români să cunoască, să-și fixeze în memorie lecția de istorie predată de Regele Mihai de România. Ar fi un gest de revigorare a demnității naționale pentru un popor de multe ori trădat nu doar de aliți ci, și mai rău, de proprii conducători.
____________________

Urmăriți interviul luat de Marilena Rotaru Majestății Sale Regele Mihai, în 1994







×