x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Intrebari, enervari, mirari

Intrebari, enervari, mirari

29 Iul 2008   •   00:00

  Ne enerveaza apele care au navalit peste noi si din Ucraina, nu numai pentru ca riurile lor se varsa-ntr-ale noastre, ci si din cauza ca si-au rupt surprinzator de repede barajul, inundindu-ne trei judete. Ne enerveaza si campania electorala pe care alesii nostri s-au gindit sa si-o faca profitind de nenorocirea oamenilor, asa cum procedau comerciantii imbogatiti pe timp de razboi.



  Ne enervează apele care au năvălit peste noi şi din Ucraina, nu numai pentru că rîurile lor se varsă-ntr-ale noastre, ci şi din cauză că şi-au rupt surprinzător de repede barajul, inundîndu-ne trei judeţe. Ne enervează şi campania electorală pe care aleşii noştri s-au gîndit să şi-o facă profitînd de nenorocirea oamenilor, aşa cum procedau comercianţii îmbogăţiţi pe timp de război.

  Ne întrebăm de ce n-a vorbit nimeni despre situaţia Dunării şi a Deltei în toate aceste zile. Din cîte ne-aducem aminte, parcă rîurile astea cu debite istorice se varsă toate în mare şi trec prin Delta Dunării. Oare se aşteaptă viiturile în Galaţi, Brăila şi Tulcea pentru a se interveni şi în acest caz după dezastru, cu lacrimi în ochi şi cu promisiuni electorale care pică foarte bine înainte de alegerile din toamnă?

  Ne întrebăm în continuare cum reuşeşte preşedintele Băsescu să ajungă în fiecare week-end cu probleme naţionale în zece locuri diferite în aceeaşi zi, evenimentele petrecîndu-se simultan, în mai multe zone ale ţării. Îi înţelegem foamea de imagine înainte de alegeri, dar începe să semene cu Speedy Gonzales alergînd aşa, de la bal la spital, din sud în nord, apoi din est în vest, fără să-i scape nimic.

×
Subiecte în articol: observator