x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Întrebări pentru fostul ambasador al SUA. Jurnalistul Radu Tudor i-a trimis o epistolă lui Mark Gitenstein

Întrebări pentru fostul ambasador al SUA. Jurnalistul Radu Tudor i-a trimis o epistolă lui Mark Gitenstein

de Marina Constantinoiu    |    04 Feb 2015   •   17:16
Întrebări pentru fostul ambasador al SUA. Jurnalistul Radu Tudor i-a trimis o epistolă lui Mark Gitenstein

Realizatorul emisiunii “Punctul de întâlnire”, jurnalistul Radu Tudor, a publicat, pe blogul personal, o scrisoare adresată fostului ambasador al SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein.
Radu Tudor a explicat, ulterior, într-o intervenţie telefonică la emisiunea “Esenţial”, la Antena3, că Gitenstein a dat dovadă, în timpul mandatului său, de partizanat politic în favoarea lui Traian Băsescu, lucru nepermis pentru un oficial de acest rang. De aceea, el îl întreabă pe fostul ambasador de ce tace după arestarea şi reţinerea mai multor aliaţi ai lui Traian Băsescu.

Ceva despre Dan Adamescu?
Totodată, jurnalistul îi cere un comentariu lui Gitenstein despre condamnarea la închisoare a lui Dan Adamescu, pentru firma căruia americanul a oferit consultaţie, notează DC News.
Radu Tudor îi reproşează lui Mark Gitenstein că în timpul mandatului de ambasador al SUA la Bucureşti a devenit un reprezentant ”partizan” al Departamentului de Stat. “Aţi făcut ce niciun ambasador n-ar trebui să facă vreodată: aţi amestecat intereselor politice cu cele financiare”, scrie Radu Tudor.
El îi adresează o serie de întrebări lui Mark Gitenstein în legătură cu multiplele dosare de corupţie în care foşti apropiaţi ai lui Traian Băsescu sunt suspecţi.

Întrebările
“Am câteva întrebări pentru dumneavoastră: cum vă simţiţi când vedeţi că atât de mulţi politicieni corupţi şi suspecţi apropiaţi de Traian Băsescu sunt arestaţi şi reţinuţi? Sunteţi confortabil cu partizanatul pe care l-aţi afişat faţă de ei? Am văzut multe reacţii sănătoase din partea Ambasadei SUA şi a Administraţiei SUA din Washington despre corupţia din România când toţi competitorii politici ai lui Băsescu au fost arestaţi. De ce această tăcere din partea dumneavoastră când dosare precum Microsoft explodează la Bucureşti? La fel s-a întâmplat în cazul arestării fratelui preşedintelui pentru mită şi influenţarea justiţiei. Aveţi vreun comentariu despre condamnarea la 4 ani de închisoare a fostului dumneavoastră angajator, Dan Adamescu?
Sperând că vă veţi convinge prietenii şi colegii că corupţia nu este străină de cei pe care i-aţi susţinut în România, vă urez toate bune", conchide Radu Tudor.

×