x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Întreţinerea nu va creşte

Întreţinerea nu va creşte

de Monica Andrei Capatos    |    13 Ian 2010   •   00:00
Întreţinerea nu va creşte

După un an şi jumătate, primarii de sector s-au întâlnit ieri cu edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu. Vestea bună anunţată de edili a fost că bucureştenii nu vor plăti în plus pentru gigacalorie chiar dacă aceasta a fost majorată cu 8,3%.



"Am stabilit necesitatea unei comunicări mai alerte şi mai apropiate. Ne vom întâlni în primele zile ale fiecărei luni pentru a discuta problemele Capitalei, dar şi programele de investiţii pe 2010", a spus Sorin Oprescu. Principalele subiecte care s-au discutat ieri au fost creşterea preţului gigacaloriei, majorarea taxelor pentru parcările de reşedinţă, investiţiile pe 2010 şi restructurările din domeniul bugetar. Vestea bună anunţată de edili a fost că bucureştenii nu vor plăti în plus pentru gigacalorie chiar dacă aceasta a fost majorată cu 8, 3%.

Toate cheltuielile suplimentare, în valoare de 100 de milioane de lei, vor fi suportate de municipalitate. O altă temă care a încins spiritele la începutul anului a fost majorarea taxei pentru locurile de parcare de reşedinţă. Aceasta ajunsese de trei ori mai mare faţă de 2009. Cei care au plătit-o îşi vor primi banii înapoi, primarul general recunoscând că a fost o scăpare a aparatului tehnic şi nu o propunere venită din partea edililor de sector. Modalităţile prin care cetăţenii vor primi banii achitaţi în plus vor fi stabilite în prima şedinţă a Consiliului General.

N-au fost omise de la discuţii nici problemele legate de iluminatul public. "Partea de mentenanţă a serviciilor publice de iluminat oferite atât de Electrica, cât şi de Luxten nu se mai desfăşoară într-un ritm acceptabil pentru nevoile oraşului. Nu se pune problema rediscutării contractelor pentru iluminatul public, ci doar o monitorizare a acestora", a spus Oprescu. Singurul sector care nu şi-a trimis reprezentant a fost Sectorul 5.

×
Subiecte în articol: observator