x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inundații Brăila. ISU a intervenit cu utilaje şi saci cu nisip pentru evitarea inundării DN 22 Brăila - Râmnicu Sărat

Inundații Brăila. ISU a intervenit cu utilaje şi saci cu nisip pentru evitarea inundării DN 22 Brăila - Râmnicu Sărat

08 Mar 2014   •   16:53
Inundații Brăila. ISU a intervenit cu utilaje şi saci cu nisip pentru evitarea inundării DN 22 Brăila - Râmnicu Sărat
Sursa foto: Inundații Brăila. ISU a intervenit cu utilaje şi saci cu nisip pentru evitarea pătrunderii apei pe DN 22 Brăila - Râmnicu Sărat

Secţia de Drumuri Naţionale Brăila a intervenit cu utilaje şi saci cu nisip pentru evitarea pătrunderii apei pe partea carosabilă a DN 22 Brăila - Râmnicu Sărat,  a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt. col. Ştefan Stoian.

În zona comunelor Movila Miresii şi Tudor Vladimirescu fenomenul de băltire este foarte pronunţat, iar apa se află pe punctul de a inunda şoseaua, motiv pentru care Secţia Drumuri Naţionale Brăila a luat măsuri pentru evitarea inundării DN 22 Brăila - Râmnicu Sărat.

În cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila a fost aprobată intervenţia unui utilaj pentru asigurarea unei secţiuni de scurgere a apei rezultate din topirea zăpezii şi a precipitaţiilor din ultima perioadă, prin canalul colector din amenajarea Nămoloasa - Măxineni, care asigură evacuarea apei în râul Buzău, în scopul evitării inundării localităţilor Cuza Vodă, Salcia Tudor şi Ariciu.

"S-a acţionat pentru evacuarea apei din curţile gospodăriilor în satul Ariciu cu două motopompe ale ISU Brăila, în satul Ţepeş Vodă cu trei motopompe ale Primăriei Movila Miresii şi în oraşul Ianca cu o autospecială din cadrul Gărzii de intervenţie Ianca. Se continuă monitorizarea situaţiei în localităţile unde este prezent fenomenul de băltire", a declarat lt. col. Ştefan Stoian.

×