x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inundatiile fac prapad in tara

Inundatiile fac prapad in tara

02 Mar 2004   •   00:00

Ploile cazute in ultimele zile, topirea zapezii si temperaturile oscilante au provocat inundatii si alunecari de teren in mai multe localitati din tara.

Mai multe judete au fost afectate in ultimele zile de inundatii, provocate de ploi sau de topirea zapezii.

ARAD. Peste 1.000 de hectare de terenuri arabile au fost inundate in judetul Arad, in urma revarsarii Crisului Alb, iar pe doua drumuri judetene se circula ieri cu dificultate, din cauza apei de pe carosabil.

HARGHITA. Specialistii Inspectoratului de Protectie Civila (IPC) au intervenit cu explozibil pe raul Mures, dupa ce intre localitatile harghitene Galautas si Toplita s-au format aglomerari de gheata pe cativa kilometri, care au inundat mai multe hectare de teren agricol.

MURES. Un cioban cu 50 de oi a fost surprins de viitura, duminica seara, dupa ce apele raului Mures s-au revarsat in zona comunei Santana de Mures, informeaza Mediafax. Barbatul a fost salvat de pompieri si de localnici, care l-au scos din apa cu barca.
Oile au fost lasate in mijlocul apelor si urma sa se intervina pentru salvarea lor. In judet au fost atinse cotele de atentie pe raul Mures, in special in zona localitatilor Doja si Tinta.

DEVA. O alunecare de teren s-a produs ieridimineata pe Drumul Judetean 742 B, intre localitatile hunedorene Blajeni si Grosuri, informeaza Mediafax. Alunecarea a fost cauzata de diferentele mari de temperatura, de topirea zapezilor si de ploile cazute, informeaza Mediafax. A fost antrenata, pe o distanta de 150 de metri, o cantitate de aproape 3.000 de metri cubi de material - pamant, bolovani si copaci.

SUCEAVA. Autoritatile sucevene sunt in alerta maxima din cauza riscului maxim de inundatii existent, in special, in Bazinul Dornelor. Nu au fost inca depasite cotele de aparare ale raurilor.

NEAMT. Autoritatile nemtene monitorizeaza gheturile de pe r.ul Bistrita. Aglomerarile de gheturi se mentin pe o lungime de 10,7 kilometri, din localitatea Topoliceni, comuna Poiana Teiului pana in comuna Farcasa.

BOTOSANI. Topirea rapida a zapezii si cantitatea mare de apa rezultata au reactivat fenomenul alunecarilor de teren din comuna Hlipiceni. Un numar de 220 de gospodarii sunt in pericol de a se prabusi.
( CARMEN PLESA )

×
Subiecte în articol: observator