x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Invalidarea referendumului: Protestatarii au ocupat Piaţa Universităţii

Invalidarea referendumului: Protestatarii au ocupat Piaţa Universităţii

21 Aug 2012   •   16:23
Invalidarea referendumului: Protestatarii au ocupat Piaţa Universităţii

UPDATE 00.14 Protestatarii aflati in Piata Universitatii din Bucuresti, care ocupasera carosabilul in cursul serii de marti, s-au retras pe trotuar, iar traficul rutier pe bulevardul Nicolae Balcescu a fost reluat pe ambele sensuri cu putin inainte de miezul noptii.

Pe sensul Universitate-Romana al bulevardului, traficul a fost reluat dupa ce un utilaj a intervenit pentru ridicarea gardurilor daramate de cei care intrati pe carosabil in timpul protestului.

Manifestantii au ocupat carosabilul in jurul orei 21.30, cand au daramat gardurile de la marginea trotuarului.

UPDATE 22.26 Iluminatul public din zona Pietei Universitatii a fost oprit pentru cateva minute. Protestatarii au speculat ca ar putea fi o manevra a jandarmilor, pentru a irita spiritele si pentru a oferi un mobil pentru o interventie menita sa degajeze zona.

UPDATE 22.09 In ciuda unor incidente minore, manifestatia se desfasoara fara violenta. Protestatarii continua sa ocupe carosabilul, flutura steaguri tricolore si scandeaza lozinci impotriva lui Traian Basescu.

UPDATE 21.21 Protestatarii au parasit peluza din fata Teatrului National si au patruns pe carosabil, ocupand Piata Universitatii, flancati de fortele de ordine care au ocupat un dispozitiv de siguranta.

Protestatarii spun ca se simt nedreptatiti de decizia de invalidare a referendumului si spera ca forma lor de manifestare, pe care vor s-o permanentizeze, sa provoace presiunea publica necesara ca Traian Basescu sa demisioneze.

UPDATE 20.36 Demonstrantii flutura steaguri tricolore, scandeaza lozinci impotriva lui Traian Basescu si afiseaza pancarte: "Tu nu ma reprezinti, eu nu te vreau", "Noi nu te mai vrem presedinte", "Jos golanul!", "Rusine, CCR!", "Basescu, vino aici, sa coabitam impreuna!" sau "Basescu, groparul Romaniei si al democratiei".

Manifestantii scandeaza "Jos Basescu", "Basescu la puscarie", "Hotii, hotii", "Basescu, nu uita, Romania nu-i a ta", "Libertate", "Nu va fie frica, si Basescu pica".

Click pentru a urmari imagini live din PIata Universitatii

Cateva sute de persoane s-au adunat marti seara, in Piata Universitatii, locul in care au avut loc primele manifestatii impotriva presedintelui Traian Basescu, la inceputul acestui an.

Manifestantii, in mijlocul carora s-a aflat Mircea Badea, scandeaza lozinci anti-Basescu si impotriva judecatorilor Curtii Constitutionale, care au declarat invalid referendumul de luna trecuta.

×