x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Invatamant - Astazi incepe Bac-ul

Invatamant - Astazi incepe Bac-ul

27 Iun 2005   •   00:00

Aproximativ 185.000 de absolventi din ntreaga tara sustin astazi prima proba a examenului de Bacalaureat, cea de Limba si literatura romAna.

Aproximativ 185.000 de candidati din toata tara sustin incepand de astazi examenul de Bacalaureat.
Prima proba este cea de Limba si literatura romana - oral, care se va desfasura astazi si maine. Pe 28 si 29 iunie urmeaza examenul oral la Limba si literatura moderna, iar pe 1 si 2 iulie, proba de limba si literatura materna(unde este cazul). Saptamana viitoare examenele se vor desfasura dupa programul urmator:
  • 4 iulie - Limba si literatura romana - examen scris
  • 5 iulie - Limba si literatura materna - examen scris
  • 6 iulie - proba obligatorie a profilului - examen scris
  • 7 iulie - o proba la alegere din aria curiculara corespunzatoare specializarii - proba scrisa sau practica
  • 8 iulie - o proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curiculare - proba scrisa sau practica. Rezultatele examenelor vor fi afisate la data de 11 iulie, pana la ora 16:00. Contestatiile, care pot fi depuse in aceeasi zi pana la ora 20:00, se vor rezolva pana la 12-13 iulie.
    Rezultatele finale se vor afisa la 14 iulie.

    Candidatii care nu vor promova in prima sesiune mai au o sansa in toamna. Dreptul de a sustine Bacalaureatul il au toti elevii care au promovat ultima clasa de liceu, invatamant liceal de zi, seral sau cu frecventa redusa. Candidatii pot sustine insa gratuit examenul de Bacalaureat de numai doua ori.

    TESTELE NATIONALE. Rezultatele Testelor nationale desfasurate saptamana trecuta s-au afisat ieri dupa-amiaza, la ora 16:00. Elevii nemultumiti au putut depune contestatii pana aseara la ora 20:00. Portalul edu.ro va afisa rezultatele Testelor nationale la 30 iunie 2005.
  • ×
    Subiecte în articol: observator iulie proba