x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Învăţământul românesc intră în era digitală. Cine a făcut anunţul şi când va intra în vigoare

Învăţământul românesc intră în era digitală. Cine a făcut anunţul şi când va intra în vigoare

28 Apr 2013   •   11:42
Învăţământul românesc intră în era digitală. Cine a făcut anunţul şi când va intra în vigoare

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat intrarea învăţământului românesc în era digitală, chiar din această toamnă.

 
"Noi trebuie să vorbim despre era digitală, şi nu despre tabletă. De ce spun asta? Pentru că peste doi ani, peste trei ani, când ministerul Educaţiei ar putea să identifice resursele necesare pentru a cumpăra terminalul, s-ar putea să nu fie tabletă, s-ar putea să fie altceva. Dar în primul şi în primul rând, noi trebuie să definim conţinutul în format digital", a declarat ministrul Educaţiei în emisiunea După 20 de ani, la Pro TV.
 
Remus Pricopie a anunţat că primul pas se va face chiar în această toamnă, când copiii de la clasa I vor avea manualul şcolar atât în forma clasică, tiparită, cât şi digital, pe internet.
 
"Din septembrie, copiii vor avea manualul în format clasic, pe masă, iar pe pagina de internet manuale.edu.ro vor exista manualele în format digital. Care digital înseamna pdf pe de-o parte, pe de altă parte înseamnă aplicaţie multimedia. Deci un program, un mic program", a spus Pricopie.
 
Ministrul a motivat recurgerea la această metodă prin faptul că elevii învaţă mult mai repede atunci când se folosesc de multimedia.

×