x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Invenția secolului în ROMÂNIA: METEOJUSTIȚIA

Invenția secolului în ROMÂNIA: METEOJUSTIȚIA

de Dan Constantin    |    24 Oct 2014   •   17:32
Invenția secolului în ROMÂNIA: METEOJUSTIȚIA
Sursa foto: Agerpres
Motivație aberantă pentru aducerea la București a coloanelor de autocare încărcate cu martori în procesul REFERENDUMUL.
O adevărată armată de polițiști, jandarmi, procurori și autorități locale s-a mobilizat pentru a transhumanța martorilor din procesul REFERENDUMUL spre București, la audieri.
Judecătorul la Înalta Curte de Casație și Justiție și-a justificat măsura într-un mod aberant, dând vina pe PROGNOZA METEO care indică o înrăutățire a vremii în zilele următoare.

Astfel, sistemul de represiune al regimului Băsescu a mai brevetat o normă juridică: instanță itinerantă, cu ședința mutată din Strada Batiștei în Șoseaua Olteniței, în sediul Curții Militare de Apel.
Șocul citirii unei convocări la sediul instanței militare, sub sancțiunea legii la neprezentare, a martorilor, majoritatea persoane în vârstă și suferinde, cu un nivel de educație simplu, nu a fost luat în calcul.

Livia Stanciu s-a simțit obligată să justifice măsurile extreme folosite de magistrații ICCJ, asemănătoare proceselor staliniste, dând o lungă declarație de presă în care a menționat că în cauză este vorba de procese fanion, care trebuie dinamizate.
Un comentator cu minte de milițian spunea la un post de televiziune că martorii, luați cu arcanul în crucea nopții, în convoiul pentru proces, au avut asigurate mașini de ambulanță, plus ceai și sandvișuri date de poliție.

Președinta instanței supreme a menționat că martorii vor fi duși acasă tot cu autocarul. Mai era puțin și se asigura de la buget și un tur al Capitalei și acces preferențial la procesiunile la la Mitropolie, de Sf. Dumitru, care au început în București.
Așa să o ajute Dumnezeu!

×